ΚΟΣΜΟΣ

Δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσει ποινικές διώξεις η Κλίντον, λέει ο Ρούντολφ Τζουλιάνι

Δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσει ποινικές διώξεις η Κλίντον, λέει ο Ρούντολφ Τζουλιάνι
Justin Merriman/Getty Images

Ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του επόμενου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντολφ Τζουλιάνι, δεν απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος της ατυχήσασας υποψήφιας των Δημοκρατικών για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον λόγω ενεργειών του Ιδρύματος Κλίντον που ενδέχεται να ήταν παράνομες.

«Αυτή είναι μια δύσκολη απόφαση (...) Είναι παράδοση στην πολιτική να αφήνουμε πίσω το παρελθόν. Όμως, από μια άλλη πλευρά, πρέπει να δούμε πόσο σοβαρό είναι» αυτό που φέρεται να έχει κάνει το ίδρυμα της πρώην Πρώτης Κυρίας και πρώην υπουργού Εξωτερικών, δήλωσε ο Τζουλιάνι στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Ο πρώην εισαγγελέας, το όνομα του οποίου ακούγεται για το υπουργείο Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Τραμπ, έχει πει επανειλημμένα πως η Κλίντον «ουδέποτε αντιμετώπισε έρευνα για τις εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια» τα οποία έγιναν αντικείμενο κατάχρησης, κατά τον Τζουλιάνι.

Η ισονομία, συνέχισε ο Ρούντι Τζουλιάνι, είναι «μια από τις πιο βασικές αρχές μας».

Το Ίδρυμα Κλίντον συστήθηκε από τον Μπιλ Κλίντον μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, το 2001 και έχει συγκεντρώσει από την ίδρυσή του ένα ποσό ύψους περίπου δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Επικρίθηκε έντονα από τους Ρεπουμπλικάνους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, καθώς όπως κατήγγειλαν η Κλίντον λάμβανε μέσω του ιδρύματος χορηγίες από κράτη του εξωτερικού, ενόσω ήταν επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, κάτι που –όπως λένε– εγείρει ζήτημα ασυμβίβαστου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ