Επιστήμονες κατέγραψαν χιμπατζήδες να χρησιμοποιούν κλαδιά για ψάρεμα
Οι νοητικές ικανότητες των χιμπατζήδων δεν έχουν σταματήσει να ξαφνιάζουν τους επιστήμονες. Πρόσφατα ερευνητές τους εντόπισαν να ψαρεύουν χρησιμοποιώντας κλαδιά στο Μπακούν της Γουινέας.
Η συμπεριφορά των χιμπατζήδων καταγράφηκε από τους ερευνητές του Ινστιτούτου Εξελικτικής Ανθρωπολογίας Max Planck στη Λειψία της Γερμανίας.
Τα πλάνα έχουν καταγραφεί από φωτογραφικές μηχανές «παγίδες» που έχουν τοποθετήσει οι ερευνητές στην περιοχή. Ορισμένες από αυτές τοποθετήθηκαν κατά μήκος των ποταμών και των λιμνών.
Με δεδομένο ότι οι χιμπατζήδες θεωρούνται οι κοντινότεροι συγγενείς του ανθρώπου, με τον οποίο μοιραζόμαστε ένα κοινό πρόγονο, πριν περίπου 5 εκατ. χρόνια, καθώς και το 96% του DNA μας, ίσως θα έπρεπε να ξανασκεφτούμε την πιθανότητα ότι και οι χιμπατζήδες ανήκουν στο γένος Homo.
ΔΥΠΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για επιδότηση πρόσληψης 10.000 άνεργων γυναικών
10:48
Στο εδώλιο ο ηθοποιός Τίμοθι Μπάσφιλντ: Βαριές κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων
10:41
Αστάθεια στις αγορές πετρελαίου - Τι βλέπουν οι αναλυτές
10:41
Ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με Bet Builder Ready και ενισχυμένες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
10:40