ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Επταήμερο εθνικό πένθος κήρυξε η προσωρινή πρόεδρος Ντέλσι Ροντρίγκεζ

Βενεζουέλα: Επταήμερο εθνικό πένθος κήρυξε η προσωρινή πρόεδρος Ντέλσι Ροντρίγκεζ

Η προσωρινή πρόεδρος Ντέλσι Ροντρίγκεζ επισκέπτεται μια περιοχή που υπέστη ζημιές από τον σεισμό, όπου οι διασώστες αναζητούν επιζώντες στο Καράκας της Βενεζουέλας, την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2026

AP Photo/Pedro Mattey

Επταήμερο εθνικό πένθος κήρυξε σήμερα η προσωρινή πρόεδρος της Βενεζουέλας Ντέλσι Ροντρίγκεζ, μια εβδομάδα μετά τους δύο ισχυρούς σεισμούς – μεγέθους 7,2 και 7,5 βαθμών – που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 1.943 ανθρώπους, ενώ οι αγνοούμενοι υπολογίζονται σε περίπου 50.000.

«Η ψυχή της Βενεζουέλας έχει γίνει κομμάτια» εξαιτίας των ζωών που χάθηκαν σε αυτούς τους καταστροφικούς σεισμούς, αναφέρει η Ντέλσι Ροδρίγκες σε μήνυμα που κοινοποίησε μέσω Telegram.

«Ως φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων, αποφάσισα να κηρύξω επταήμερο εθνικό πένθος από σήμερα στις 18:00 (τοπική ώρα, 1 τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Ελλάδα)», ανακοίνωσε.