Ρωσία: Οι Σύροι αντάρτες χρησιμοποιούν χημικά όπλα στο Χαλέπι
Αποδείξεις για χρήση χημικών όπλων από τους αντάρτες στο Χαλέπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, έχουν στα χέρια τους οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.
Σε ανακοίνωσή τους οι Ρώσοι αναφέρουν πως «οι ειδικοί του ρωσικού υπουργείου Άμυνας βρήκαν πυρομαχικά πυροβολικού που δεν είχαν εκραγεί και ανήκουν στους τρομοκράτες, τα οποία περιέχουν τοξικές ουσίες» και συνεχίζουν:
«Έπειτα από μια γρήγορη ανάλυση σε κινητό εργαστήριο, διαπιστώσαμε πως τα πυρομαχικά περιέχουν απ' ό,τι φαίνεται αέριο χλώριο και λευκό φώσφορο».
Ο ρωσικός στρατός όρισε ως σημείο εύρεσης των πυρομαχικών, στη ζώνη «1070», στη νοτιοδυτική περιφέρεια του Χαλεπιού. Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax μεταδίδει πως τα κυβερνητικά στρατεύματα ανακατέλαβαν πρόσφατα τη ζώνη αυτή από τους αντάρτες.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας διεξήγαγε μια εμπεριστατωμένη ανάλυση των ουσιών που βρέθηκαν, σε συμφωνία με τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ). Μάλιστα κάλεσε τον Οργανισμό να στείλει επείγουσα αποστολή στο Χαλέπι.
Ο Εθνικός Συνασπισμός της Συριακής Αντιπολίτευσης (CNS), με έδρα την Κωνσταντινούπολη, διαβεβαίωσε πως οι αντάρτες δεν χρησιμοποιούν παρά «ελαφρά όπλα και αντιαρματικά» διαψεύδοντας τις κατηγορίες των Ρώσων.
Σε ανακοίνωσή του ο CNS τόνισε: «Τα βλήματα που αναφέρονται χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ».
Επιθέσεις σε Νέο Κόσμο και Παγκράτι: Τα κοινά στοιχεία και η «συμμορία των 10» - «Ξεσκονίζουν» τις κάμερες οι Αρχές
08:18
Όταν ο Μπρους Σπρίνγκστιν προσπάθησε να εισβάλει στη Γκρέισλαντ για να συναντήσει τον Έλβις
08:16
Έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην Κολομβία: Νεκροί οι εννέα παγιδευμένοι
08:16
Δύο νέα ορυκτά εντοπίστηκαν σε σεληνιακή σκόνη που έφεραν στη Γη οι Κινέζοι
08:07