«Σαρώνει» ο καύσωνας στις ΗΠΑ - Τουλάχιστον 19 θάνατοι στο Νιου Τζέρσεϊ
Καύσωνας στις ΗΠΑ
AP Photo/Ryan MurphyΤουλάχιστον 19 θάνατοι στην πολιτεία Νιου Τζέρσεϊ, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, μπορούν να αποδοθούν στον καύσωνα που πλήττει για αρκετές ημέρες την ανατολική χώρα, δήλωσε αξιωματούχος προχθές Σάββατο.
«Έχουμε πλέον 19 θανάτους που υπάρχουν υποψίες ότι συνδέονταν με τη ζέστη σε όλη την πολιτεία», είπε ο Ρέιναρντ Ουάσιγκτον, επίτροπος υγείας της πολιτείας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
«Δυστυχώς, πολλοί από τους ανθρώπους αυτούς βρίσκονταν σε ακίνητα χωρίς κλιματισμό, κάποιοι έξω από τις κατοικίες τους, κάποιοι στον δρόμο και κάποιοι μέσα σε σταθμευμένα οχήματα», διευκρίνισε.
Η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία (NWS) είχε αναφέρει ότι περίπου 160 εκατομμύρια Αμερικανοί ζουν σε περιοχές για τις οποίες είχαν εκδοθεί προειδοποιητικά δελτία για υψηλές ως ακραία υψηλές θερμοκρασίες καθώς οι ΗΠΑ θα γιόρταζαν την 4η Ιουλίου.
Οι αρχές είχαν συστήσει στον πληθυσμό να αποφεύγει τις εξόδους, να επικοινωνεί με γείτονες για να μαθαίνει νέα τους, να πίνει περισσότερο νερό από ό,τι συνήθως, καθώς και να αναζητήσει κλιματιζόμενο χώρο αν δεν έχει κλιματισμό στο σπίτι.
«Αυτές οι μετεωρολογικές συνθήκες είναι ακραίες και επικίνδυνες (...) πρόκειται για την πιο εντατική περίοδο ζέστης που έχουμε ζήσει εδώ και πάνω από 14 χρόνια», προειδοποίησε η κυβερνήτρια του Νιου Τζέρζι Μίκι Σέριλ.
Σε όλο τον κόσμο, τα κύματα καύσωνα γίνονται πιο έντονα και πιο συχνά, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, την οποία προκαλεί ιδίως η καύση άνθρακα, πετρελαίου και αερίου.
Ο ιστορικός καύσωνας που έπληξε πρόσφατα μεγάλο τμήμα της Ευρώπης είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΗΠΑ: Ακυρώνονται εκδηλώσεις για τους εορτασμούς της 4ης Ιουλίου, λόγω του καύσωνα
ΗΠΑ: Αποπνικτική ζέστη πλήττει το ανατολικό τμήμα της χώρας
«Mεγάλες ζημιές» από τον υπερτυφώνα Μπάβι στις ΗΠΑ - Σφοδροί άνεμοι και πλημμύρες
09:18
Κρήτη: Σήμερα το τελευταίο αντίο στη δημοσιογράφο Μαρία Αντωνογιαννάκη - Υπέστη ανακοπή
09:04
Σύνοδος Κορυφής ΝΑΤΟ: Στο επίκεντρο οι αμυντικές δαπάνες και η στήριξη της Ουκρανίας
08:58
Παγκράτι: Η νεκροψία θα ρίξει φως στο θάνατο 63χρονου που βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη σε διαμέρισμα
08:42