«Ασυνάρτητη και σοκαριστική» η απόφαση υπέρ της εφημερίδας λέει ο πρίγκιπας Χάρι
Ο Βρετανός πρίγκιπας Χάρι
AP Photo/Kirsty WigglesworthΑνακοίνωση εξέδωσε ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος μαζί με άλλες διάσημες προσωπικότητες, έχασε την Τρίτη (7/7) τη δίκη σε βάρος της ιδιοκτήτριας εταιρείας εφημερίδας την οποία κατηγορούσαν για παράνομη συλλογή πληροφοριών, χαρακτηρίζοντας την απόφαση που εξέδωσε το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου «ασυνάρτητη» και «σοκαριστική».
«Προσήλθαμε ενώπιον αυτού του δικαστηρίου προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη και οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν. Όμως, δεν καταφέραμε ούτε το ένα ούτε το άλλο», επισημαίνει σε ένα δελτίο Τύπου ο γιος του βασιλιά Καρόλου, ο οποίος επισκέπτεται αυτήν την περίοδο το Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο Χάρι κατηγορούσε την ταμπλόιντ για παράνομη συλλογή πληροφοριών.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει πως η απόφαση του δικαστηρίου αποτελεί «ένα πλήρες και προφανές κουκούλωμα».
Υπενθυμίζεται ότι ο δικαστής απέρριψε όλες τις αιτιάσεις των εναγόντων, κρίνοντας ότι δεν είχαν αποδειχθεί.
Σύμφωνα με την απόφαση το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι 14 άρθρα που δημοσιεύθηκαν μεταξύ 2001 και 2013 δεν βασίστηκαν σε παράνομες μεθόδους.
Η ομάδα των διασήμων μεταξύ των οποίων ο σερ Έλτον Τζον, ο σύζυγός του Ντέιβιντ Φέρνις, οι ηθοποιοί Ελίζαμπεθ Χέρλεϊ και Σέιντι Φροστ, κατηγορούσε τον εκδοτικό όμιλο για σοβαρές παραβιάσεις, όπως υποκλοπές τηλεφώνων, τοποθέτηση κοριών σε σπίτια και δωροδοκία αστυνομικών για την παράνομη απόκτηση ιατρικών και οικονομικών αρχείων.
Η ANL, εκδότρια εταιρεία της εφημερίδας «Mail», χαρακτήρισε την απόφαση «συντριπτική νίκη» και «δικαίωση» – όχι μόνο για τις εφημερίδες της, αλλά και για τον ελεύθερο Τύπο συνολικά.
Η εταιρεία είχε ανέκαθεν αρνηθεί τις κατηγορίες των εναγόντων περί παράνομης συλλογής πληροφοριών από τους δημοσιογράφους της.
Υποστήριξε καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης ότι είχε αντλήσει ρεπορτάζ από νόμιμες πηγές και ότι οι αγωγές υποβλήθηκαν πολύ αργά - έξι χρόνια μετά- όταν τα αδικήματα είχαν παραγραφεί.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο πρίγκιπας Χάρι έχασε τη δικαστική μάχη εναντίον εφημερίδας για παράνομη συλλογή πληροφοριών
Έρευνες του Λιμενικού στο Φραγκοκάστελλο Σφακίων για τον εντοπισμό αγνοούμενου υποβρύχιου αλιέα
23:31
ΗΠΑ: Ανακαλείται η άδεια που επέτρεπε την πώληση ιρανικού πετρελαίου μετά τις επιθέσεις
23:28
Reuters: Το ΝΑΤΟ επιλέγει τα σουηδικά αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης αντί των αμερικανικών
23:19
Χωρίς ρεύμα περιοχές σε Ανθούπολη, Περιστέρι, Αιγάλεω, Νίκαια και Ζωγράφου
23:06