Ιράκ: Τρεις νεκροί από επίθεση του ISIS με αέριο χλωρίου
Με οβίδες που περιείχαν αέριο χλωρίου επιτέθηκαν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σε χωριό της κεντρικής επαρχίας Σάλαχ αντ Ντιν, στο Ιράκ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, όπως μετέδωσαν ιρακινά ΜΜΕ.
«Το ΙΚ σφυροκόπησε το Σάββατο ένα χωριό στην περιοχή Ας Σιρκάτ με πάνω από 15 οβίδες, ορισμένες από τις οποίες περιείχαν τοξικό αέριο χλωρίου.
Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά. Προκλήθηκαν επίσης υλικές ζημιές», ανέφερε πηγή στο τηλεοπτικό δίκτυο Samaria, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Την Παρασκευή, η μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατήγγειλε ότι οι τζιχαντιστές έχουν χρησιμοποιήσει χημικά όπλα σε τουλάχιστον τρεις επιθέσεις τους στην ιρακινή πόλη Καϊγιάρα, νότια της Μοσούλης.
Η χρήση χημικών όπλων παραβιάζει τη διεθνή Σύμβαση για την Απαγόρευση της Χρήσης Χημικών Όπλων (1993) και αποτελεί έγκλημα πολέμου βάσει του καταστατικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.
Σουηδία: Προφυλακίστηκε ο 18χρονος για την επίθεση με σπαθί σε σχολείο με θύμα 17χρονη μαθήτρια
21:04
Νέο mega κοίτασμα φυσικού αερίου ανακοίνωσε πως ανακάλυψε το Ιράν
20:52
«Θα στη στήσω και θα σε σακατέψω»: Οδηγός λεωφορείου απείλησε ηλικιωμένο επιβάτη
20:40
Τα 5 «όπλα» του Στεγαστικού: Πώς θα ανοίξουν περισσότερες κατοικίες - Τι ισχύει με τα κατασχεμένα
20:28