Νέο κύμα καύσωνα στην Ισπανία και ακραίος κίνδυνος πυρκαγιών από την Τετάρτη 29/7
Πυροσβέστης στη φωτιά της Μαδρίτης
APΈνα νέο κύμα καύσωνα ετοιμάζεται να βιώσει η Ισπανία την Τετάρτη το οποίο θα συνεχιστεί «τουλάχιστον» μέχρι την Κυριακή, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Aemet) προειδοποιώντας για «ακραίο» κίνδυνο πυρκαγιάς, την ώρα που η χώρα ζει ήδη τις χειρότερες πυρκαγιές στην ιστορία της .
«Το επίπεδο του κινδύνου θα συνεχίσει να αυξάνεται, φτάνοντας σε ακραία επίπεδα» και το γεγονός αυτό θα περιπλέξει τις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και των ανέμων, προειδοποίησε η Aemet σε ανακοίνωσή της.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας Φερνάντο Γκράντε-Μαρλάσκα δήλωσε νωρίτερα ότι η σημερινή και η αυριανή ημέρα θα είναι «απολύτως καθοριστικής σημασίας» προκειμένου να τεθούν υπό έλεγχο οι πυρκαγιές που μαίνονται κοντά στη Μαδρίτη.
Το μέτωπο της «Δυτικής Σιέρα», στην περιφέρεια της Μαδρίτης, βρίσκεται πολύ κοντά στη φωτιά της Άβιλα, στη γειτονική περιφέρεια της Καστίλης-Λεόν. Μόνο αυτές οι δύο φωτιές έχουν κάψει 750.000 στρέμματα γης μέσα σε λίγες ημέρες, δηλαδή επτά φορές την έκταση του Παρισιού.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πυρκαγιές σε Γαλλία - Ισπανία: Επιπλέον εναέρια μέσα και πυροσβέστες στέλνει η ΕΕ
Παρατείνεται για ένα 24ωρο η παραμονή των ελληνικών Canadair στην Ισπανία
Τι προβλέπει ο νόμος για παράνομες πινακίδες και κατάληψη parking στην Αθήνα
03:00
Πότε τίθεται σε ισχύ η νέα ρύθμιση για την προστασία πρώτης κατοικίας
02:00
Τι αλλάζει από τον Σεπτέμβριο σε διαθήκες, κληρονομιές και δικαιώματα
01:00
Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Αναλυτικά οι ημερομηνίες καταβολής τους, στους δικαιούχους
00:30