Δασική πυρκαγιά νοτιοανατολικά της Ολλανδίας - Καταστράφηκαν τουλάχιστον 210 στρέμματα
Ανανεώθηκε:
Πυροσβέστες στην Ολλανδία (Φωτογραφία αρχείου)
APΔασική πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα σε προστατευόμενο δρυμό της νοτιοανατολικής Ολλανδίας καταστρέφοντας στο πέρασμά της 210 στρέμματα γης, ενώ οι πυροσβέστες συνέχιζαν αργά το απόγευμα να δίνουν μάχη με τις φλόγες, ανακοίνωσαν οι αρχές.
Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι σε προστατευόμενο δρυμό που βρίσκεται κοντά στο χωριό Οόστρουμ, στη νοτιοανατολική επαρχία της Λιμβουργίας.
«Λόγω της ξηρασίας, η φωτιά μπορεί να εξαπλωθεί γρήγορα στις προστατευόμενες φυσικές περιοχές», έγραψαν στην ιστοσελίδα τους οι αρχές της επαρχίας, χωρίς να διευκρινίσουν την ακριβή αιτία της πυρκαγιάς.
Πυροσβέστες έχουν αναπτυχθεί και επιχειρούν με την υποστήριξη τριών στρατιωτικών ελικοπτέρων Chinook.
Παρακείμενη κατασκήνωση εκκενώθηκε, ενώ έχουν ανασταλεί τα δρομολόγια των τρένων που διασχίζουν την περιοχή μέχρι τις 11 το βράδυ.
Οι χώρες της Ευρώπης βρίσκονται αντιμέτωπες με μεγάλη ξηρασία, η οποία χαρακτηρίζεται από αποξηραμένες υδάτινες οδούς, περιορισμούς νερού και καταστροφικές δασικές πυρκαγιές, έπειτα από ένα ιστορικό κύμα καύσωνα τον Ιούνιο.
Σύμφωνα με μελέτη που έδωσε στη δημοσιότητα στις 23 Ιουλίου η ομάδα επιστημόνων «World Weather Attribution», η υφιστάμενη υπερθέρμανση του πλανήτη επιτάχυνε την απώλεια της υγρασίας των εδαφών, των λιμνών και των υδατορευμάτων στην Ευρώπη, αυξάνοντας ως εκ τούτου τον κίνδυνο συνθηκών ακραίας ξηρασίας
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ολλανδία: Εκκενώθηκε μια συνοικία στη Χάγη, αφού εντοπίστηκε εργαστήριο παρασκευής ναρκωτικών
Ζέστη και ξηρασία στην Ολλανδία - Αυξημένος κίνδυνος λειψυδρίας στη χώρα
Διακινούσαν ναρκωτικά σε Θησείο και Κεραμεικό με όπλα και σιδερογροθιά – 14χρονος ανάμεσά τους
13:28
Αυξάνουν την πίεση στη Ρωσία οι ΗΠΑ για την πανώλη - Κατέθεσαν επίσημο διάβημα για ενημέρωση
13:25
Υπεγράφη η συμφωνία μεταξύ των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και της Εθνοφρουράς της Φλόριντα
13:16
Σε δύο φάσεις η εφαρμογή της παρέμβασης στην ελληνική βιομηχανία - Ανάχωμα για το ενεργειακό κόστος
13:11