ΚΟΣΜΟΣ

Η Μέρκελ θα είναι ξανά υποψήφια για την καγκελαρία στη Γερμανία

Η Μέρκελ θα είναι ξανά υποψήφια για την καγκελαρία στη Γερμανία
REUTERS/Axel Schmidt

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ θα είναι υποψήφια για τέταρτη συνεχόμενη θητεία στις βουλευτικές εκλογές του 2017, δήλωσε στενός συνεργάτης της, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

"Θα είναι υποψήφια για την καγκελαρία", είπε ο Χριστιανοδημοκράτης Νόρμπερτ Ρέτγκεν, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Μπούντεσταγκ, της ομοσπονδιακής κάτω Βουλής. "Είναι απολύτως αποφασισμένη, διατεθειμένη και έτοιμη να συμβάλλει στην ενίσχυση της φιλελεύθερης διεθνούς τάξης", συνέχισε.

"Η καγκελάριος είναι εκ των ακρογωνιαίων λίθων αυτής της πολιτικής αντίληψης ότι η Δύση πρέπει να αποτελεί έναν παγκόσμιο παίκτη. Θα είναι επομένως υποψήφια και θα ενεργήσει ως υπεύθυνη ηγέτιδα", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης η Μέρκελ, η οποία είναι καγκελάριος από το 2005, μπορεί να επισημοποιήσει την απόφασή της να είναι υποψήφια για μια τέταρτη θητεία αυτήν την Κυριακή.

Παρά τη δύσκολη χρονιά που είχε η Μέρκελ, με τις επικρίσεις που δέχτηκε ακόμη και από το κόμμα της για τη μεταναστευτική πολιτική της αλλά και τις αλλεπάλληλες εκλογικές αποτυχίες, ήταν ευρέως αναμενόμενο ότι θα ήταν υποψήφια και πάλι στις εκλογές που θα διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2017.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ