Γαλλία: 1.200 κατασκηνωτές απομακρύνθηκαν εσπευσμένα εξαιτίας πυρκαγιών στο Πα-ντε-Καλαί
Πυροσβέστες επιχειρούν στο μέτωπο της φωτιάς στη Γαλλία
AP Photo/Emma Da SilvaΠερίπου 1.200 άνθρωποι απομακρύνθηκαν εσπευσμένα την Τετάρτη από χώρο κατασκήνωσης εξαιτίας δύο πυρκαγιών που ξέσπασαν κοντά στα βορειοανατολικά παράλια της Γαλλίας, όπως έγινε γνωστό από τοπικούς αξιωματούχους.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από τη νομαρχία του Πα-ντε-Καλαί, η μία από τις δύο πυρκαγιές έχει τεθεί πλέον υπό έλεγχο, αλλά οι συνθήκες είναι «δυσμενείς» σε ό,τι αφορά το άλλο πύρινο μέτωπο. Η πρόσβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν δύσκολη και η πυρκαγιά εξαπλωνόταν προς τα νότια.
Στην περιοχή επιχειρούν ήδη 87 πυροσβέστες και αναμένονται τις επόμενες ώρες ενισχύσεις, συμπεριλαμβανομένων εναέριων μέσων.
Η νομαρχία απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της και στους παραθεριστές σε αυτήν την δημοφιλή τουριστική περιοχή της βόρειας Γαλλίας, όπου βρίσκονται πολλά κάμπινγκ, «να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρχών και των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης» και να μην πλησιάζουν στις πληγείσες περιοχές.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Φωτιά στην Γαλλία: Σχεδόν 200.000 εκτοπισμένοι έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους
Τεράστιες οι οικονομικές επιπτώσεις από τις πυρκαγιές στη νοτιοδυτική Γαλλία
Τι σημαίνει η αύξηση του κατώτατου μισθού πάνω από 950 ευρώ - Ποιοι και πόσο κερδίζουν
01:00
Σχολεία: «Αντίστροφη μέτρηση» για το πρώτο κουδούνι - Αναλυτικά οι φετινές αργίες
00:30
Ποιες δουλειές... δεν απειλεί η Τεχνητή Νοημοσύνη - Το «κλειδί» της αντοχής τους
23:56
Η Βρετανία απειλεί με «μέτρα» τους εβραϊκούς οικισμούς στη Δ. Όχθη - «Θα απαντήσουμε» λέει το Ισραήλ
23:43