Έκρηξη στην Αίτνα: Κλειστό το αεροδρόμιο της Κατάνιας μέχρι τα ξημερώματα Παρασκευής
Έκρηξη στο ηφαίστειο της Αίτνας
APΚλειστό θα παραμείνει το αεροδρόμιο της Κατάνιας τουλάχιστον μέχρι τις δύο τα ξημερώματα της Παρασκευής (14/08) λόγω της συνεχιζόμενης έκρηξης της Αίτνας, ανακοίνωσαν οι ιταλικές αρχές.
Στο μεταξύ χθες, Τετάρτη δημιουργήθηκε στην κοιλάδα Μπόβε νέο στόμιο, από το οποίο εκρήγνυνται λάβα και πετρώματα, που φθάνουν σε 2.090 μέτρα ύψος.
Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, η οικονομική ζημία που προκάλεσε η συνεχής διακοπή της λειτουργίας του αεροδρομίου στον τουριστικό τομέα της Σικελίας ξεπερνά τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Χιλιάδες τουρίστες υποβάλλονται σε μεγάλη ταλαιπωρία, αφού έχουν ακυρωθεί συνολικά πάνω από οκτακόσιες πτήσεις.
Ο Ιταλός υπουργός Πολιτικής Προστασίας και πρώην πρόεδρος της περιφέρειας της Σικελίας Νέλο Μουζουμέτσι υπογράμμισε σε δηλώσεις του ότι χρειάζεται να εξεταστεί σοβαρά η ανάγκη κατασκευής νέου αεροδρομίου σε «απόσταση ασφαλείας από τον πύρινο γίγαντα της Αίτνας».
«Σε λάθος σημείο βρίσκεται το αεροδρόμιο, όχι το ηφαίστειο», είπε χαρακτηριστικά ο Μουζουμέτσι.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ανεστάλησαν οι πτήσεις στο αεροδρόμιο της Κατάνια λόγω της έκρηξης της Αίτνας
Αίτνα: Αναστέλλονται εκ νέου οι πτήσεις προς Κατάνια - Ακυρώσεις και σημαντικές καθυστερήσεις
Αίτνα: Το ηφαιστειακό νέφος διέσχισε τη Μεσόγειο και έφτασε ως τη Λιβύη - Δορυφορική εικόνα
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ απειλεί με εκτεταμένα αντίποινα εάν το Ιράν επιτεθεί στη χώρα του
16:09
Σύρος: Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει το πώς ακινητοποίησε την 43χρονη διασώστρια ο 49χρονος
16:00
ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ο Σταύρος Κατσικάδης, νέος Διευθύνων Σύμβουλος στην Μαρίνα Αλίμου
15:57
Ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία του Προαστιακού στον Ασπρόπυργο λόγω βλάβης
15:52