ΚΟΣΜΟΣ

Η επόμενη ημέρα της σφαγής στην Τουρκία

Η επόμενη ημέρα της σφαγής στην Τουρκία
REUTERS/Umit Bektas

Οι τζιχαντιστές του ISIS ευθύνονται για το μακελειό στην Άγκυρα, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στο Ρόιτερς δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Η μία από τις πηγές είπε ότι το τρομοκρατικό χτύπημα φέρει ομοιότητες με τις επιθέσεις αυτοκτονίας του Ιουλίου στην πόλη Σουρούτς, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, και οι οποίες είχαν, επίσης, αποδοθεί, στο Ισλαμικό Κράτος. Στο ίδιο μήκος κύματος και η δεύτερη πηγή, είπε ότι η έρευνα "επικεντρώνεται πλήρως" στον ISIS.

Κούρδοι εναντίον Ερντογάν

Χιλιάδες άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους κουρδικής καταγωγής, κατέκλυσαν το κέντρο της Άγκυρας στο όνομα των δεκάδων νεκρών της χθεσινής επίθεσης. Η διαδήλωση οργανώθηκε από συνδικάτα, μη κυβερνητικές οργανώσεις και αριστερά ή φιλοκουρδικά πολιτικά κόμματα. Το πλήθος επέρριψε ευθέως την ευθύνη στον Ταγίπ Ερντογάν φωνάζοντας συνθήματα όπως "Ερντογάν δολοφόνε" και "Κυβέρνηση παραιτήσου". Επικράτησε ένταση και η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων.

Δείτε τη συγκλονιστική περιγραφή της ανταποκρίτριας του CNN, Arwa Damon:

Ογκώδης ήταν η διαδήλωση των Κούρδων που έγινε και στο Παρίσι, με το πλήθος, και εκεί, να καταφέρεται εναντίον του Ερντογάν και της κυβέρνησης.

Νέοι βομβαρδισμοί κατά του PKK

Σε ακόμη μία εξέλιξη που συνδέεται με τα όσα δραματικά συμβαίνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στη γειτονική χώρα, η τουρκική αεροπορία βομβάρδισε θέσεις του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στα νοτιοανατολικά και το βόρειο Ιράκ, παρότι, αμέσως μετά την τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο της 'Αγκυρας, το PKK διέταξε τους μαχητές του να αναστείλουν τη δράση τους στο τουρκικό έδαφος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ