Παραιτήθηκε ο διευθυντής των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών (NSA)
Την παραίτησή του υπέβαλε ο διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (NSA), Τζέιμς Κλάπερ.
Με ανακοίνωσή του ο Κλάπερ διευκρίνισε ότι θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να λήξει η θητεία της κυβέρνησης του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.
«Υπέβαλα την παραίτησή μου χθες το βράδυ και αισθάνομαι πολύ καλά. Μου απομένουν 64 ημέρες», δήλωσε ο Κλάπερ ενώπιον της επιτροπής του Κογκρέσου για τις υπηρεσίες πληροφοριών.
Ο 75χρονος Κλάπερ αναμενόταν να αποχωρήσει, καθώς ο νέος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ετοιμάζεται να διορίσει άτομα της επιλογής του στις θέσεις- κλειδιά της κυβέρνησης.
Όπως αναφέρει το BBC, αναλυτές εκτιμούν πως με αυτόν τον τρόπο αποστέλλει μήνυμα προς την κυβέρνηση Τραμπ πως πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες μεταβίβασης της εξουσίας.
Όμιλος AKTOR: Πώς οι νέες κινήσεις οδηγούν σε τριπλασιασμό του EBITDA
08:24
Στουρνάρας: «Αναγκαία η ρύθμιση για τον Νόμο Κατσέλη» - Τι και πόσο κερδίζει ο δανειολήπτης
08:22
Πολεμώντας τη φωτιά με... φωτιά: Τα νέα όπλα των πυροσβεστών και οι ακούραστοι φύλακες του δάσους
08:15
Βενεζουέλα: Κραυγή αγωνίας στα συντρίμμια - Τουλάχιστον 950 νεκροί και πάνω από 50.000 αγνοούμενοι
08:08