Νεπάλ: Τουλάχιστον 95 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Εκατοντάδες αγνοούμενοι, ανάμεσά τους τουρίστες
Κατεστραμμένα σπίτια στις πνιγμένες από τα συντρίμμια και την λάσπη, όχθες του ποταμού Τρισούλι μετά από ξαφνικές πλημμύρες στην περιοχή Νουβακότ του Νεπάλ την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2026.
AP Photo/Niranjan ShresthaΤουλάχιστον 95 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Νεπάλ από τις πλημμύρες που έπληξαν σήμερα το βόρειο τμήμα της χώρας, κοντά στα σύνορα με την Κίνα, στο Θιβέτ, ανακοίνωσε η αστυνομία, σε νεότερο προσωρινό απολογισμό της τραγωδίας αυτής.
Τουλάχιστον 384 ταξιδιώτες, περιλαμβανομένων 291 ξένων υπηκόων, φέρονται ως αγνοούμενοι μετά τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στην περιοχή των συνόρων του Νεπάλ με το Θιβέτ, ανέφερε ο οργανισμός τουρισμού της χώρας.
Μεταξύ των ξένων αγνοουμένων είναι 105 Ινδοί. Oxτώ Νοτιοκορεάτες αγνοούνται και άλλοι δέκα έχουν αποκλειστεί από τις πλημμύρες στα σύνορα Νεπάλ-Θιβέτ.
Για «τραγικές απώλειες» προειδοποιούν οι αρχές του Νεπάλ καθώς οι εικόνες που έχουν καταγραφεί, αποτυπώνουν τραγικές στιγμές.
Ελικόπτερα έχουν διασώσει με επιτυχία 12 άτομα, ενώ εκτός από περιουσίες, αρκετά υδροηλεκτρικά έργα έχουν παρασυρθεί από τα νερά.
Το Μούγκλινγκ, μεταξύ Κατμαντού και Ποκάρα, έχει πληγεί από βιβλικές κατολισθήσεις και σαρωτικές πλημμύρες από τα νερά του ποταμού Μπότε Κόσι, ο οποίος εισέρχεται στο Νεπάλ από την πλευρά του Θιβέτ. Συναγερμός έχει εκδοθεί μέχρι το Μπιχάρ της Ινδίας.
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: 6.500 αναπληρωτές στη Β΄ φάση των προσλήψεων
05:00
Μετρό: Αλλαγές και σήμερα στη Γραμμή 3 λόγω εργασιών - Ποιες ώρες αποσύρονται οι συρμοί
04:00
Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Εντάσσονται επιπλέον 500.000 εργαζόμενοι από τον Οκτώβριο
03:00
Αλλαγή ώρας: Ποια Κυριακή γυρνούν τα ρολόγια μία ώρα πίσω
02:00