Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει τις επιθέσεις των Χούθι στην Σαουδική Αραβία
Μαύρος καπνός υψώνεται από ένα διυλιστήριο πετρελαίου της Saudi Aramco, βόρεια της Άμπχα, στη Σαουδική Αραβία.
Planet Labs PBC via APΤο Υπουργείο Εξωτερικών «καταδικάζει απερίφραστα» τις πρόσφατες επιθέσεις των Χούθι κατά της Σαουδικής Αραβίας, σημειώνοντας ότι «αποτελούν σοβαρή απειλή για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, καθώς και για την ασφάλεια των αμάχων».
Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει: «Η Ελλάδα εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη της προς το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας και επαναλαμβάνει την κατηγορηματική της αντίθεση στις επιθέσεις κατά αμάχων και μη στρατιωτικών υποδομών. Οιοδήποτε επιθετικές ενέργειες είναι απαράδεκτες και πρέπει να τερματιστούν άμεσα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που στρέφονται κατά της εμπορικής ναυτιλίας στην Ερυθρά Θάλασσα.
Η ελευθερία και η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας πρέπει να γίνονται πλήρως σεβαστές, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 (UNCLOS).
Η Ελλάδα παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην περιφερειακή και θαλάσσια ασφάλεια, μεταξύ άλλων μέσω του ηγετικού της ρόλου στην ευρωπαϊκή επιχείρηση θαλάσσιας ασφάλειας EUNAVFOR ASPIDES».
Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Μηλίτσα Μεσσηνίας - Εστάλη μήνυμα 112 για ετοιμότητα
12:58
Νόμπελ Ιατρικής 2026: Tρεις επιστήμονες τιμήθηκαν για το έργο τους στην Οπτογενετική
12:55
Μαζωνάκης: «Μίλησε» το κινητό της 56χρονης γιατρού - Αναζητούσε στο ΑΙ τρόπους επαναφοράς από μέθη
12:52
Τσίπρας: Εσκεμμένη κυβερνητική επιλογή τα υπερπλεονάσματα – Αξιοποιούνται για την εξαγορά ψήφων
12:52