Γαλλία: Τρομοκρατικό χτύπημα απέτρεψαν οι αρχές
Τρομοκρατικό χτύπημα απέτρεψαν οι γαλλικές αρχές, έπειτα από τη σύλληψη επτά ατόμων κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, υπόπτων για προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης.
Επτά άνθρωποι γαλλικής, μαροκινής και αφγανικής καταγωγής, ηλικίας από 29 έως 37 ετών, οι οποίοι φέρονται να προετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση, συνελήφθησαν στη Μασσαλία και στο Στρασβούργο, ανέφερε τη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ.
Η επιτυχία αυτής της επιχείρησης «επέτρεψε την ματαίωση μία τρομοκρατικής επίθεσης που σχεδιαζόταν εδώ και καιρό στο έδαφός μας», είπε ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών.
Οι έξι από τους συλληφθέντες ήταν άγνωστοι στις υπηρεσίες Πληροφοριών, ενώ για τον Μαροκινό, «ο τόπος κατοικίας του οποίου δεν είναι στη Γαλλία, έστειλε ειδοποίηση τρίτη χώρα», διευκρίνισε ο Καζνέβ.
«Η έρευνα θα επικεντρωθεί στον προσδιορισμό των ρόλων των συλληφθέντων και στην εξακρίβωση αν η αποτραπείσα επίθεση ήταν έτσι συντονισμένη ώστε να πληγούν ταυτοχρόνως διαφορετικοί στόχοι στη γαλλική επικράτεια», πρόσθεσε.
Ο Καζνέβ, ωστόσο, δεν διευκρίνισε ποιος θα ήταν ο στόχος των επίδοξων τρομοκρατών, ούτε ανέφερε λεπτομέρειες της επιχείρησης.
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (07 Απριλίου)
06:30
Τι πρέπει να κάνετε για να πάρετε έως 60 ευρώ πριν το Πάσχα για το επίδομα καυσίμων
06:00
Πώς διαμορφώνονται οι νέοι μισθοί σε Δημόσιο και ΟΤΑ μετά την αύξηση του κατώτατου - Παραδείγματα
05:00
Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 9 Απριλίου από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
04:00