Εννέα νεκροί κατά τη διάρκεια ναυτικής άσκησης στην Κασπία - «Σφοδροί άνεμοι» στην περιοχή
Κασπία θάλασσα (Φωτογραφίσ σρχείου)
APΤουλάχιστον εννέα στρατιωτικοί έχασαν τη ζωή τους σήμερα Πέμπτη 24/9 κατά τη διάρκεια ασκήσεων του Πολεμικού Ναυτικού του Καζακστάν στην Κασπία Θάλασσα, λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης των μετεωρολογικών συνθηκών», ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας.
«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 19 στρατιωτικοί παρασύρθηκαν στα ανοιχτά. Οι εννέα από αυτούς σκοτώθηκαν» ανέφερε το υπουργείο Άμυνας, διευκρινίζοντας ότι μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί τρία άτομα και οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των υπόλοιπων επτά.
Το υπουργείο Άμυνας έκανε λόγω για «επιδείνωση των καιρικών συνθηκών» και για «σφοδρούς ανέμους» στην περιοχή.
Η γενική εισαγγελία του Καζακστάν ξεκίνησε έρευνα.
Το δυστύχημα σημειώθηκε στα ανοιχτά της περιοχής Μανγκουιστάου. Ο υπουργός Άμυνας Ντάουρεν Κοσάνοφ έσπευσε στην πρωτεύουσα αυτής της περιφέρειας, την Ακτάου. Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος Κασίμ-Τζομάρτ Τοκάγιεφ ανέθεσε σε μια κυβερνητική επιτροπή «να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα» για να διευκρινιστούν οι συνθήκες του δυστυχήματος και να παρασχεθεί η αναγκαία βοήθεια στις οικογένειες των θυμάτων.
Στην άσκηση «Άμυνα της Κασπίας 2026» συμμετείχαν το Πολεμικό Ναυτικό του Καζακστάν, μονάδες της ακτοφυλακής αλλά και η Πολεμική Αεροπορία, σύμφωνα με το υπουργείο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ζελένσκι: Χτυπήσαμε πλοία στην Κασπία που μετέφεραν στρατιωτικό υλικό από το Ιράν στη Ρωσία
Οι ουκρανικές δυνάμεις βύθισαν δύο ρωσικές πλατφόρμες γεωτρήσεων στην Κασπία Θάλασσα
Μανιάτης: Το φυσικό αέριο σε Ιόνιο και Κρήτη μπορεί να μας δώσει 60-70 δισ. τα επόμενα 20-25 χρόνια
20:02
Γιώργος Μαζωνάκης: Ερωτηματικά για τις ουσίες και το αντίδοτο που του χορηγήθηκαν στη μέθη
19:51
Συνάντηση Μητσοτάκη με πάνω από 30 επενδυτές στις ΗΠΑ: «Προτεραιότητα η αντιμετώπιση της ακρίβειας»
19:42
Φωτιά σε εργοστάσιο παραγωγής χημικών προϊόντων στην Αυλίδα
19:36