Η Μπανγκόκ σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» λόγω των εκτεταμένων πλημμυρών
Πλημμυρισμένος δρόμος στην Μπανγκόκ
APΣε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» κηρύχθηκε η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, η Μπανγκόκ, μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες σε πολλές περιοχές της πόλης.
Σύμφωνα με το CNNi, μέσα σε μόλις 48 ώρες καταγράφηκαν σχεδόν 300 χιλιοστά βροχής, με αποτέλεσμα κεντρικοί οδικοί άξονες να μετατραπούν σε ποτάμια. Δεκάδες οχήματα βυθίστηκαν στα νερά, ενώ κάτοικοι αναγκάστηκαν να κινηθούν μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους, όπου το νερό έφτανε μέχρι τη μέση.
Ο κυβερνήτης της Μπανγκόκ, Τσανττσάρτ Σιτιπούντ, προειδοποίησε ότι η κατάσταση «θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές» και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες, επισημαίνοντας ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στις περιοχές κοντά στα κανάλια της πόλης.
Οι ένοπλες δυνάμεις έχουν αναλάβει δράση στήνοντας προσωρινά καταφύγια και υπαίθριες κουζίνες για τους πληγέντες, ενώ η δημοτική αρχή έχει μετατρέψει σχολεία σε χώρους φιλοξενίας. Παράλληλα, οι κάτοικοι καλούνται να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ενώ σε αρκετά σούπερ μάρκετ παρατηρούνται σκηνές μαζικών αγορών, καθώς οι πολίτες προμηθεύονται τρόφιμα και βασικά είδη πρώτης ανάγκης.
«Ανησυχώ πολύ, γιατί δεν πρόλαβα να προμηθευτώ τρόφιμα και δεν έχω ξαναβρεθεί μόνη μου σε μια τέτοια κατάσταση, αφού οι γονείς μου δεν είναι εδώ», δήλωσε η 19χρονη Σανσούκ Λαογουατσαρακούλ.
Η κυβέρνηση εξέδωσε επίσης επείγουσα προειδοποίηση προς τους κατοίκους που ζουν κοντά σε κανάλια, καλώντας τους να μεταφέρουν τα υπάρχοντά τους σε ασφαλέστερα και υψηλότερα σημεία.
«Πριν από την προειδοποίηση δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο σοβαρή ήταν η κατάσταση ώστε να σκεφτώ ακόμη και τη μετακόμιση», ανέφερε ο κάτοικος της πόλης Σουπακάρν Τζουλαβιτζιτπόνγκ, καθώς απομάκρυνε τις αποσκευές του από συγκρότημα κατοικιών που είχε περικυκλωθεί από τα νερά.
Παρά τις δύσκολες συνθήκες, το διεθνές αεροδρόμιο Σουβαρναμπούμι συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά. Ωστόσο, οι αρχές συνιστούν στους ταξιδιώτες να υπολογίζουν επιπλέον δύο έως τρεις ώρες στις μετακινήσεις τους προς το αεροδρόμιο.
Υπενθυμίζεται ότι η Ταϊλάνδη βίωσε τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων δεκαετιών τον περασμένο Νοέμβριο, όταν τουλάχιστον 145 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και χιλιάδες κατοικίες υπέστησαν σοβαρές ζημιές στις νότιες επαρχίες της χώρας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ταϊλάνδη: Σε κατάσταση καταστροφής και οι 50 περιοχές της Μπανγκόκ λόγω πλημμυρών
Τουλάχιστον 11 νεκροί και 18 τραυματίες από επίθεση σε φυλάκιο ασφαλείας στο Πακιστάν
20:28
Στην προεδρία εκδήλωσης στον ΟΗΕ για την Τεχνητή Νοημοσύνη Γιώργος Γεραπετρίτης και ΥΠΕΞ Ινδίας
20:16
Τηλεφωνική συνομιλία με τον Πούτιν είχε ο πρόεδρος της Σερβίας μία ημέρα πριν παραιτηθεί
20:04
Ένας στους τέσσερις Έλληνες αγοράζουν σπίτι με δάνειο - Ο ρόλος του προγράμματος «Σπίτι μου»
19:52