ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδική Αραβία: Νέες εκρήξεις στα βόρεια του Ριάντ - Πληθαίνουν οι επιθέσεις των Χούθι

Σαουδική Αραβία: Νέες εκρήξεις στα βόρεια του Ριάντ - Πληθαίνουν οι επιθέσεις των Χούθι

Αντάρτες Χούθι

EPA/YAHYA ARHAB/ ΑΠΕ ΜΠΕ

Νέες εκρήξεις ακούγονται στα βόρεια του Ριάντ, την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, όπως μεταδίδουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Σημειώνονται μόλις μερικές ώρες μετά από αντίστοιχες εκρήξεις στο Ριάντ χθες και ενώ οι επιθέσεις των Χούθι της Υεμένης φαίνεται ότι πληθαίνουν.

Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο της Σαουδικής πρωτεύουσας.

Επιθέσεις κατά των Χούθι

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε την Δευτέρα (5/10) ότι πάνω από 100 μαχητικά αεροσκάφη της χώρας συμμετέχουν στην επίθεση που εξαπολύθηκε από την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης κατά των Χούθι.

«Εκατό μαχητικά αεροσκάφη συμμετείχαν τα ξημερώματα σήμερα στην επιχείρηση "Αυγή της Υεμένης"», δήλωσε μέσω ανάρτησης στο Χ ο εκπρόσωπος της συμμαχίας, ο στρατηγός Τούρκι αλ-Μάλικι, προσθέτοντας ότι ο συνασπισμός εξασφαλίζει «αεροπορική υποστήριξη 24 ώρες το 24ωρο στις υεμενίτικες ένοπλες δυνάμεις στο έδαφος».

«Καταστρέψαμε 324 στόχους μεγάλης αξίας από την έναρξη της επιχείρησης», πρόσθεσε.

Στο επίκεντρο των συγκρούσεων βρίσκεται το Μπαμπ αλ Μαντέμπ, η στρατηγική θαλάσσια δίοδος που συνδέει την Ερυθρά Θάλασσα με τον Κόλπο του Άντεν και αποτελεί βασικό πέρασμα για το παγκόσμιο εμπόριο και τις ενεργειακές μεταφορές.