ΚΟΣΜΟΣ

Απειλές κατά των ΗΠΑ από τον Χαμενεΐ

Απειλές κατά των ΗΠΑ από τον Χαμενεΐ
press tv

Η παράταση των κυρώσεων που επιβάλλουν οι ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν για άλλα δέκα χρόνια θα αποτελούσε παραβίαση της συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, δήλωσε σήμερα ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Χαμενεΐ, ο οποίος προειδοποίησε πως η Τεχεράνη θα προβεί σε αντίποινα αν εγκριθούν οι κυρώσεις.

«Η παρούσα κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει παραβιάσει την πυρηνική συμφωνία σε πολλές περιπτώσεις», δήλωσε ο Χαμενεΐ, ο οποίος σύμφωνα με την ιστοσελίδα του μιλούσε σε μια συγκέντρωση μελών των Φρουρών της Επανάστασης.

«Η πιο πρόσφατη παραβίαση είναι η παράταση των κυρώσεων για δέκα χρόνια η οποία, αν συμβεί, θα είναι ασφαλώς κατά της JCPOA της πυρηνικής συμφωνίας και η Ισλαμική Δημοκρατία οπωσδήποτε θα αντιδράσει σε αυτήν», συμπλήρωσε ο Χαμενεΐ σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε αυτόν τον μήνα ένα νομοσχέδιο για την παράταση των αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν για άλλα δέκα χρόνια. Για να καταστεί νόμος το νομοσχέδιο πρέπει να εγκριθεί από τη Γερουσία και να υπογραφεί από τον πρόεδρο Ομπάμα.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ