Ισραήλ: 10 συλλήψεις μετά τις επιθέσεις εποίκων στη Δυτική Όχθη κατά διπλωματών και δημοσιογράφου
H δημοσιογράφος της Washington Post που τραυματίστηκε από Ισραηλινούς εποίκους στη Δυτική Όχθη
AP Photo/Ariel SchalitΣτη σύλληψη 10 Ισραηλινών που θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή στις επιθέσεις που εξαπέλυσαν έποικοι το Σαββατοκύριακο εναντίον Παλαιστινίων, ξένων διπλωματών και ενός δημοσιογράφου στη Δυτική Όχθη προχώρησε η αστυνομία τα ξημερώματα της Δευτέρας (19/10) .
Οι ύποπτοι συνελήφθησαν σε διάφορες τοποθεσίες στην κεντρική Δυτική Όχθη. Σύμφωνα με την αστυνομία, «στην κατοχή τους βρέθηκαν στοιχεία που τους συνδέουν με τις φερόμενες πράξεις, ενώ κατασχέθηκαν και αρκετά οχήματα».
Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Ισραήλ, Ντάνι Λέβι, δήλωσε ότι «ο νόμος στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια, όπως αποκάλεσε τη Δυτική Όχθη ισχύει για όλους, ανεξάρτητα από την ταυτότητα ή τις διασυνδέσεις τους».
«Η Αστυνομία του Ισραήλ δεσμεύεται για μια επαγγελματική, ισότιμη και αμερόληπτη επιβολή του νόμου, η οποία βασίζεται σε αποδεικτικά στοιχεία και είναι σύμφωνη με τη νομοθεσία», τονίζει ο Λέβι.
Σε σχόλια που φαίνεται να απευθύνονται προς τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) και τη Σιν Μπετ , ο Λέβι επισημαίνει ότι «πρέπει να γίνεται διάκριση μεταξύ της ευθύνης για την πρόληψη περιστατικών στο πεδίο και της ευθύνης για τη διερεύνηση και την επιβολή του νόμου μετά την εκδήλωσή τους».
Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, Ισραηλινοί έποικοι που φορούσαν μάσκες εξαπέλυσαν αρκετές επιθέσεις εναντίον Παλαιστινίων που μάζευαν ελιές. Σε ένα περιστατικό την Παρασκευή (16/10), έποικοι επιτέθηκαν βίαια και τραυμάτισαν τη φωτορεπόρτερ της Washington Post, Χάιντι Λεβίν. Το Σάββατο (17/10), Ευρωπαίοι διπλωμάτες, αλλά ένας Γάλλος δήμαρχος δέχθηκαν επίθεση κοντά στο χωριό Ταϊμπέ.
Οι επιθέσεις αυτές προκάλεσαν έντονες επικρίσεις προς την κυβέρνηση Νετανιάχου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κατεχόμενη Δυτική Όχθη: Έποικοι επιτέθηκαν και τραυμάτισαν δημοσιογράφο της Washington Post
Στα 39 εκατ. ευρώ η οικονομική συνεισφορά από τα αιολικά πάρκα στις τοπικές κοινότητες
10:32
Αμέλια Έρχαρτ: Άκαρπη η νέα αποστολή αναζήτησης – Τα «συντρίμμια αεροπλάνου» ήταν κορμοί δέντρων
10:23
Στον «αέρα» η ρύθμιση που απαγόρευε τα μετρητά στις παραδόσεις με courier - Τι αλλάζει στις πληρωμές
10:14
Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Χάρης Μαμουλάκης - «Ένας κύκλος έκλεισε»
10:08