ΚΟΣΜΟΣ

Ελληνορθόδοξη η εκκλησία που έγινε στόχος επίθεσης στην Ιορδανία - Καταδίκη από το ελληνικό ΥΠΕΞ

Ελληνορθόδοξη η εκκλησία που έγινε στόχος επίθεσης στην Ιορδανία - Καταδίκη από το ελληνικό ΥΠΕΞ

Στρατιώτες στην Ιορδανία (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

AP Photo/Raad Adayleh, File

Ελληνορθόδοξη είναι η εκκλησία που έγινε στόχος ένοπλης επίθεσης στην Ιορδανία με αποτέλεσμα επτά άτομα να χάσουν τη ζωή τους και άλλα 34 να τραυματιστούν. 

«Δύο ένοπλοι βγήκαν από ένα όχημα και άνοιξαν πυρ κατά τη διάρκεια μιας επικήδειας τελετής που έφευγε από την εκκλησία στο Χαμούντ», αποκάλυψε κυβερνητικός αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό των δραστών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μοχάμεντ Αλ-Μομάνι ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al-Mamlaka ότι τα άτομα πυροβόλησαν για πέντε λεπτά πριν φύγουν.

Σύμφωνα με αυτόν, 150 έως 200 άτομα ήταν παρόντα τη στιγμή των πυροβολισμών, τόσο εντός όσο και εκτός της εκκλησίας.

Επιβεβαίωσε ότι η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα πολλά θύματα, κυρίως μεταξύ ατόμων ηλικίας μεταξύ 50 και 70 ετών.

Η περιοχή Κάρακ, με πληθυσμό περίπου 375.000, φιλοξενεί μια μεγάλη χριστιανική κοινότητα.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την επίθεση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την ειδεχθή τρομοκρατική επίθεση στον ελληνορθόδοξο ναό του Αγίου Γεωργίου στο Κάρακ της Ιορδανίας. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, την αλληλεγγύη μας στον ιορδανικό λαό & ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών» αναφέρει η ανακοίνωση.