Εκλογές στο Ισραήλ: «Θα ικανοποιήσω το λαϊκό αίτημα να αντικαταστήσω τον Νετανιάχου» λέει ο Άιζενκοτ
Ο Γκάντι Άιζενκοτ, ηγέτης του κόμματος Γιασάρ («Ευθεία»), σε προεκλογική συγκέντρωση
(AP Photo/David Goldman)Οι αντίπαλοι του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου χαιρέτισαν το αποτέλεσμα των exit polls, παρουσιάζοντάς το ως κατάρρευση της υποστήριξης προς το πρόσωπό του, παρόλο που η αντιπολίτευση δεν έχει ξεκάθαρο δρόμο προς τη νίκη.
Ο Γκάντι Άιζενκοτ, επικεφαλής του κόμματος «Γιασάρ» και κύριος διεκδικητής της πρωθυπουργίας, δήλωσε ότι αυτό δείχνει «μια πλήρη έλλειψη εμπιστοσύνης στον Νετανιάχου και την κυβέρνηση της 7ης Οκτωβρίου».
«Θα ενεργήσω αμέσως για να υλοποιήσω τη βούληση του λαού, να αντικαταστήσω την κυβέρνηση Νετανιάχου και να δημιουργήσω μια σιωνιστική κυβέρνηση επιστράτευσης, το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο Άιζενκοτ σε ανάρτησή του λίγο μετά τη δημοσιοποίηση των exit polls.
Ο πρώην Πρωθυπουργός Γιαΐρ Λαπίντ, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Ναφτάλι Μπένετ, επίσης πρώην πρωθυπουργό, δήλωσε:
«Μην αφήσετε κανέναν να σας μπερδέψει: το μπλοκ του Νετανιάχου υπέστη μια συντριπτική ήττα. Πρόκειται για μια ολοκληρωτική κατάρρευση και η κοινή γνώμη τούς είπε να πάνε σπίτι τους».
Ο Γιαΐρ Γκολάν, επικεφαλής του αριστερού κόμματος των Δημοκρατικών, δήλωσε:
«Ο λαός μίλησε. Απέλυσε την κυβέρνηση του Νετανιάχου. Μας δόθηκε μια ιστορική ευκαιρία να εγκαθιδρύσουμε μια πραγματική κυβέρνηση αλλαγής στο Ισραήλ, και δεν έχουμε καμία πρόθεση να την αφήσουμε να πάει χαμένη».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εκλογές στο Ισραήλ: «Θρίλερ» ανάμεσα σε Νετανιάχου και Άιζενκοτ δείχνουν τα πρώτα exit poll
Εκλογές στο Ισραήλ: Πώς ο Νετανιάχου μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά ακόμη και αν χάσει
Ισραήλ: Το κόμμα του Άιζενκοτ είναι αντίθετο στο αίτημα για παράταση της διαδικασίας
Παράταση έως τις 13 Νοεμβρίου για την υποβολή Δηλώσεων Βραχυχρόνιας Διαμονής από την ΑΑΔΕ
00:30
CNNi: Ο Νετανιάχου χάνει την πλειοψηφία, αλλά ο δρόμος του Άιζενκοτ προς τη νίκη μοιάζει περίπλοκος
00:03
Εκλογές στο Ισραήλ: Πανηγυρίζουν οι οπαδοί του Άιζενκοτ - «Ερχεται ο επόμενος πρωθυπουργός»
23:50
ΗΠΑ: Ο Μπολσονάρο και η οικογένειά του θα λάβουν αμερικανική βίζα
23:45