ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Ένοπλος εισέβαλε σε οίκο ευγηρίας και μαχαίρωσε μέχρι θανάτου μια γυναίκα

Γαλλία: Ένοπλος εισέβαλε σε οίκο ευγηρίας και μαχαίρωσε μέχρι θανάτου μια γυναίκα
REUTERS/Jean-Paul Pelissier

Τον δράστη της αιματηρής επίθεσης, με θύμα μία γυναίκα, σε οίκο ευγηρίας στη νοτιοδυτική Γαλλία, αναζητούν οι Αρχές,

Η επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής, στον οίκο ευγηρίας Μονφεριέ-σουρ-Λε που βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα βόρεια από το Μονπελιέ και στον οποίο ζουν 60 συνταξιούχοι ιεραπόστολοι που είχαν εξασκήσει το λειτούργημά τους στην Αφρική, καθώς και μερικές μοναχές.

Ο ένοπλος εισέβαλε στον οίκο ευγηρίας, έδεσε και φίμωσε μία εκ των εργαζομένων, η οποία όμως κατάφερε να αποδράσει και να ενημερώσει τις αρχές.

Στο μεταξύ όμως, ο ένοπλος είχε προλάβει να δολοφονήσει μία γυναίκα, το πτώμα της οποίας εντόπισαν οι αστυνομικοί όταν έφτασαν στο κτίριο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα είχε μαχαιρωθεί αρκετές φορές, ενώ οι αστυνομικοί ήλεγξαν εξονυχιστικά τον χώρο αναζητώντας ίχνη που μπορεί να οδηγήσουν στην ταυτότητα του δράστη.

«Μια γυναίκα που κατοικούσε στο κτίριο δολοφονήθηκε. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν εκκενώσει το κτίριο, και οι 60 κάτοικοί του είναι ασφαλείς και καλά στην υγεία τους», δήλωσε τοπικός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters, προσθέτοντας ότι η έρευνα του χώρου είχε ολοκληρωθεί.

2016 11 25T024336Z 1983862946 S1AEUOUCZGAB RTRMADP 3 FRANCE ATTACKS

Πηγή: REUTERS/Jean-Paul Pelissier

«Τίποτα σ' αυτό το στάδιο δεν φαίνεται να δείχνει ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια», είπε άλλη πηγή, που πρόσθεσε ότι ο ύποπτος είχε εξαφανιστεί προτού φτάσει η αστυνομία.

Η Γαλλία διατελεί υπό καθεστώς αυξημένου συναγερμού και βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από ένα κύμα ισλαμιστικών επιθέσεων πέρσι.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο συνελήφθηκαν από την αντιτρομοκρατική ύποπτοι που σχεδίαζαν την επίθεση σε σημαντικά και εικονικά μέρη μέσα και γύρω από το Παρίσι στις 1 Δεκεμβρίου, είπε νωρίτερα χθες μια πηγή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ