Ουγκάντα: Δεκάδες νεκροί σε ταραχές – κρατείται βασιλιάς φυλής
Οι αρχές της Ουγκάντα, δήλωσαν την Κυριακή πως 41 αντάρτες και 14 αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στα δυτικά της χώρας, ενώ συνελήφθη και βασιλιάς τοπικής φυλής.
Η αστυνομία, που ανακοίνωσε τον αριθμό των νεκρών στο Twitter, δήλωσε ότι οι συγκρούσεις έλαβαν χώρα στην περιοχή Rwenzori, όπου υπήρξε αναταραχή μετά την εκλογική νίκη του βετεράνουν ηγέτη Yoweri Museveni με αποτέλεσμα οι αντάρτες που μάχονται για την ανεξαρτητοποίηση της περιοχής να αντιδράσουν.
Ο εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε στο Reuters ότι ο Τσαρλς Γουέσλει Μουμπέρε (Charles Wesley Mumbere), ο βασιλιάς της φυλής που υποστηρίζει την αντιπολίτευση, τέθηκε υπό κράτηση και ανακρίνεται, μαζί με πολλούς ακόμα πολίτες, καθώς φέρονται να σχετίζονται με τις ομάδες των ανταρτών.
Σουηδός πολίτης εκτελέστηκε στο Ιράν - Την καταδίκη της εξέφρασε η ΥΠΕΞ της χώρας
15:07
Νέα πτήση επαναπατρισμού: Επιστρέφουν οι Έλληνες με τα κατοικίδιά τους από το Άμπου Ντάμπι
15:01
Το Ισραήλ χτύπησε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στο Ιράν - Αιχμές Τραμπ για «αδιάφορους συμμάχους» - Αυτή την ώρα η κηδεία Λαριτζανί
14:51
Κινεζικό πανεπιστήμιο ενθαρρύνει τους φοιτητές του να «ερωτευθούν»
14:49