Νέα συνάντηση Αναστασιάδη - Ακκιντζί

Για τις έξι το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του προέδρου της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη και του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακκιντζί.
Είναι η πρώτη συνάντηση των δύο μετά την παρουσία τους στη Νέα Υόρκη και τις επαφές που είχαν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν και οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Ακκιντζί περί μόνιμων παρεκκλίσεων από το κοινοτικό κεκτημένο στο περιουσιακό.
Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης έχει δηλώσει πως οι δηλώσεις του κ. Ακιντζί επιβεβαιώνουν αυτό που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατ’ επανάληψη, έχει αναφέρει, ότι βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο των διαπραγματεύσεων. «Έχει επιτευχθεί πρόοδος σε σημαντικά θέματα. Υπάρχει, όμως, απόσταση και διαφωνία σε άλλα σημαντικότατα θέματα. Και μέσα από τη διαπραγμάτευση, ειδικότερα τον Νοέμβριο όπου αναμένεται να εντατικοποιηθούν οι συναντήσεις των ηγετών, το αποτέλεσμα αυτής της εντατικοποίησης των συνομιλιών θα μας επιτρέψει να εξαγάγουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα σε σχέση με το πώς προχωρά η όλη διαδικασία», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Προς ολοταχώς για εμπορικό «deal» μεταξύ Ευρώπης και Τραμπ - Πριν λήξει η προθεσμία στις 9 Ιουλίου
22:35
Νοσοκομείο Μεταξά: Μέσω της τηλεϊατρικής, εντοπίστηκαν πιθανοί καρκίνοι και μελάνωμα
22:27
Ξαφνική αλλαγή του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα: Καταιγίδες και χαλάζι σε Κοζάνη και Σέρρες (vid)
22:20
ΥΠΕΞ Ισραήλ: Ο κόσμος έχει υποχρέωση να εμποδίσει το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα
22:11