ΚΟΣΜΟΣ

Νέα συνάντηση Αναστασιάδη - Ακκιντζί

Νέα συνάντηση Αναστασιάδη - Ακκιντζί
Ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζί. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για τις έξι το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του προέδρου της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη και του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακκιντζί.

Είναι η πρώτη συνάντηση των δύο μετά την παρουσία τους στη Νέα Υόρκη και τις επαφές που είχαν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν και οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Ακκιντζί περί μόνιμων παρεκκλίσεων από το κοινοτικό κεκτημένο στο περιουσιακό.
Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης έχει δηλώσει πως οι δηλώσεις του κ. Ακιντζί επιβεβαιώνουν αυτό που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατ’ επανάληψη, έχει αναφέρει, ότι βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο των διαπραγματεύσεων. «Έχει επιτευχθεί πρόοδος σε σημαντικά θέματα. Υπάρχει, όμως, απόσταση και διαφωνία σε άλλα σημαντικότατα θέματα. Και μέσα από τη διαπραγμάτευση, ειδικότερα τον Νοέμβριο όπου αναμένεται να εντατικοποιηθούν οι συναντήσεις των ηγετών, το αποτέλεσμα αυτής της εντατικοποίησης των συνομιλιών θα μας επιτρέψει να εξαγάγουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα σε σχέση με το πώς προχωρά η όλη διαδικασία», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ