ΚΟΣΜΟΣ

Κομπιούτερ απέρριψε φωτογραφία διαβατηρίου ασιάτη για έναν πολύ παράξενο λόγο

Κομπιούτερ απέρριψε φωτογραφία διαβατηρίου ασιάτη για έναν πολύ παράξενο λόγο
Mashable

Μπροστά σε ένα πρωτοφανές πρόβλημα βρέθηκε ένας Aσιάτης όταν υπολογιστής δεν δεχόταν την φωτογραφία για το διαβατήριο του με δικαιολογητικό ότι τα μάτια του ήταν κλειστά. Φυσικά ο νεαρός είχε ανοιχτά τα μάτια του, απλά είναι... Aσιάτης.

Ο Ρίτσαρντ Λι από την Νέα Ζηλανδία, που σπουδάζει στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, προσπαθούσε να ανανεώσει το διαβατήριο του διαδικτυακά όταν το κομπιούτερ απέρριψε την – κατά όλα τα κριτήρια που απαιτούνται – σωστή φωτογραφία του.

Ο φοιτητής γέλασε με την καρδιά του όταν είδε το δικαιολογητικό της απόρριψης το οποίο ήταν «η φωτογραφία δεν πληροί τα κριτήρια γιατί τα μάτια είναι κλειστά».

«Το βρήκα ξεκαρδιστικό, όχι ρατσιστικό», είπε ο Ρίτσαρντ μιλώντας στο Mashable. «Είναι εντυπωσιακό το ότι τα τελευταία 80 χρόνια περάσαμε από τις μηχανές του Turing σε συστήματα υπολογιστών που μπορεί να διαβάσουν το πρόσωπο και να αποφασίσουν ότι τα μάτια είναι μικρότερα από το συνηθισμένο».

Φυσικά για να ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε έβγαλε μια σειρά από φωτογραφίες και προσπάθησε να αποφύγει τις σκιές καθώς όπως τον ενημέρωσε το γραφείο της Νέας Ζηλανδίας για τα διαβατήρια «υπήρχαν σκιάσεις και ανόμοιος φωτισμός».

«Πήρα μερικές φωτογραφίες ακόμη και ευτυχώς μια πέρασε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ