Δημοψήφισμα Ιταλία: Απόψε η παραίτηση του Ρέντσι
Το ιταλικό κοινοβούλιο ενέκρινε τον προϋπολογισμό του 2017 και έτσι ανοίγει η πόρτα εξόδου για τον Ματέο Ρέντσι, ο οποίος θα υποβάλλει την παραίτηση του και επίσημα την Τετάρτη στις 20:00.
Υπενθυμίζεται πως ο Ιταλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε ζητήσει το από τον Ματέο Ρέντσι να παραμείνει στον πρωθυπουργικό του θώκο μέχρι να εγκριθεί ο προϋπολογισμός, παγώνοντας προσωρινά την παραίτηση του μετά την επικράτηση του "Όχι" στο δημοψήφισμα της Κυριακής.
Από αύριο Πέμπτη, μάλιστα, ο Σέρτζο Ματαρέλα είναι πιθανό να ξεκινήσει τις διαβουλεύσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς. Όλοι οι σχολιαστές αναφέρουν ότι ο επικρατέστερος διάδοχος του Ρέντσι παραμένει ο υπουργός οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν, ο οποίος διατηρεί και σημαντικές επαφές σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Ο απερχόμενος πρωθυπουργός μέσω του λογαριασμού του στο Twitter έκανε και επίσημα γνωστή την παραίτησή του από επικεφαλής της χώρας για άλλη μια φορά και ευχαρίστησε τον λαό της Ιταλίας.
Πόλεμος στο Σουδάν: Επιδρομές drones στο δυτικό και στο νότιο τμήμα της χώρας (vid)
11:03
Η τεχνολογική λύση που απογειώνει την κερδοφορία του ξενοδοχείου σας
10:58
«Ώριμες οι συνθήκες για Συνταγματική Αναθεώρηση»: Η πρώτη αντίδραση Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων
10:56
Hollywood Sign: «Ψηφιακό τρικ» πίσω από το viral βίντεο της Σίντνεϊ Σουίνι με τα σουτιέν
10:52