ΚΟΣΜΟΣ

Πανάγιος Τάφος: Ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε την καθηγήτριά του

Πανάγιος Τάφος: Ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε την καθηγήτριά του
CNN

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε τον Πανάγιο Τάφο μαζί με τον Πατριάρχη Θεόφιλο. Εκεί, η επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του ΕΜΠ, καθηγήτρια Αντωνία Μοροπούλου, τους ξενάγησε και τους ενημέρωσε λεπτομερώς για τις εργασίες αναστήλωσης και αποκατάστασης του ιερού κουβουκλίου.

"Αυτό το έργο θα μείνει στην ιστορία", είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο.

"Είναι ευλογία που έγινε επί των ημερών σας αλλά κι εγώ είμαι πολύ χαρούμενος που συνδράμαμε όσο μπορούσαμε. Και πάρα πολύ χαρούμενος είμαι για το πολυτεχνείο και την ανάδειξή του ως ένα από τα κορυφαία επιστημονικά ιδρύματα με διάσταση διεθνή" τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Η κ. Μοροπούλου ενημέρωσε ότι χρησιμοποιούνται οι πλέον εξελιγμένες μέθοδοι και ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού, πέραν των άλλων, όπως είπε και ο ίδιος, είναι και μηχανικός.

Σημειώνουμε ότι η κ. Μοροπούλου ήταν καθηγήτρια του κ. Τσίπρα, όταν ο πρωθυπουργός σπούδαζε στο ΕΜΠ και τους συνδέει μια προσωπική σχέση.

cnn greece

20160908 193750
8

Ο πρωθυπουργός έφτασε στην είσοδο της Παλιάς Πόλης και από εκεί πήγε με τα πόδια ως το Πατριάρχειο, όπου τον υποδέχθηκε ο Πατριάρχης και η κ. Μοροπούλου και όλοι μαζί, με πομπή, όπως προβλέπει το σχετικό τελετουργικό, κατευθύνθηκαν στον Πανάγιο Τάφο.

Εκεί υπήρχαν και αρκετοί προσκυνητές και τουρίστες από διάφορες χώρες, οι οποίοι έσπευσαν να παρακολουθήσουν την επίσκεψη και να φωτογραφίσουν τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Στην επίσκεψη τον συνόδευσαν οι αναπληρωτές υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, Ενέργειας και Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος και ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Γιώργος Τσίπρας.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο κ. Τσίπρας μετέβη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ιερουσαλήμ, όπου διεξάγονται οι διμερείς συναντήσεις και στη συνέχεια θα ακολουθήσει τριμερής συνάντησης Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ, με τη συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του πρωθυπουργού του Ισραήλ Βενιαμίν Νεντανίαχου. Στην ελληνική αποστολή συμμετέχει και ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων αυτών, οι υπουργοί θα έχουν και ξεχωριστές συναντήσεις με τους ομολόγους τους των δύο άλλων χωρών.

Η Αντωνία Μοροπούλου σε συνέντευξή της στο CNN Greece αποκάλυψε ότι σε 50 χρόνια ο Iερός Bράχος στο Ναό της Αναστάσεως, θα είχε μετατραπεί σε άμμο, εάν δεν είχαν ξεκινήσει άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης του Παναγίου Τάφου.

cnn4
20160908 193750 copy

Διαβάστε επίσης:

Πανάγιος Τάφος: Σε 50 χρόνια θα είχε γίνει άμμος, λέει η Αντ. Μοροπούλου

Ερευνητές ανακάλυψαν το νεκρικό κρεβάτι του Ιησού;

Α. Μοροπούλου: Ο Τάφος του Ιησού είναι ένας τάφος ζωντανός

Αποκλειστικό CNN Greece: οι εργασίες αποκατάστασης του Παναγίου Τάφου

Ξεκίνησε η αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ