ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ρέντσι αποχαιρετά την εξουσία και πάει να διεκδικήσει το υπόγειο του σπιτιού του

Ο Ρέντσι αποχαιρετά την εξουσία και πάει να διεκδικήσει το υπόγειο του σπιτιού του
REUTERS/Alessandro Bianchi

Η Ιταλία έχει νέο πρωθυπουργό. Και ήρθε η ώρα ο Ματέο Ρέντσι να μαζέψει τα πράγματά του και να αποχαιρετίσει την πρωθυπουργία και το γραφείο του.

Πλέον είναι ένας απλός πολίτης, καθώς ο πρόεδρος της Ιταλικής δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον μέχρι πρότινος υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι.

Με ένα συγκινητικό μήνυμά του στο Facebook, ο απερχόμενος πρωθυπουργός αποχαιρέτισε τη θέση του. «Υπέφερα όταν έκλεισα τα κουτιά χθες τη νύχτα, δεν ντρέπομαι, διότι δεν είμαι ρομπότ. Επιστρέφω απλός πολίτης, δεν έχω αλεξίπτωτα, δεν διαθέτω έδρα στο κοινοβούλιο, δεν έχω μισθό και ούτε ασυλία», γράφει.

Υπογραμμίζει στην συνέχεια ότι «ξαναρχίζει και πάλι από την αρχή, όπως είναι και σωστό» διότι «θεωρεί πως η πολιτική δράση σημαίνει να υπηρετεί, κανείς, τη χώρα». Ο απερχόμενος πρωθυπουργός αναφέρει πως σε όποιον τον διαδέχεται, εύχεται ειλικρινά καλή δουλειά και προσφέρει τη στήριξή του, από τη στιγμή που «όλοι στηρίζουμε την Ιταλία, δεν είμαστε εναντίον κάποιου άλλου».

Ο Ρέντσι τονίζει ότι τις επόμενες ημέρες θα προσπαθήσει να κερδίσει την αναμέτρηση με τα παιδιά του «για το δικαίωμα παράλληλης χρήσης του υπόγειου του σπιτιού», κάτι που «είναι ακόμη πιο δύσκολο από τη διαχείριση της κυβερνητικής πλειοψηφίας».

«Είμαστε εκείνοι που καταβάλλουν σοβαρές προσπάθειες. Που όταν χάνουν δεν ρίχνουν το φταίξιμο στους άλλους. Οι οποίοι πιστεύουν ότι το να μισείς είναι λιγότερο χρήσιμο από το να οικοδομείς. Και που όταν, το βράδυ, φτιάχνουν την κουβέρτα στα παιδιά τους, σκέφτονται ότι, ναι, άξιζε τον κόπο. Θα αξίζει και πάλι τον κόπο, μαζί. Θα τα πούμε γρήγορα, φίλοι μου», καταλήγει το μήνυμα του Ματέο Ρέντσι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ