ΚΟΣΜΟΣ

Ιβάνκα Τραμπ: η νέα οικοδέσποινα του Λευκού Οίκου

Ιβάνκα Τραμπ: η νέα οικοδέσποινα του Λευκού Οίκου
reuters

«Αυτή ήταν μια αξέχαστη χρονιά για την οικογένεια μου για πολλούς λόγους. Γιορτάσαμε πολλές στιγμές, ορόσημα, αλλά μια από τις πιο αγαπημένες μου ήταν η εκδήλωση για την επαναλειτουργία του Παλαιού Ταχυδρομείου ως Διεθνές Ξενοδοχείο Τραμπ, Washington, D.C.», γράφει στην προσωπική της σελίδα στο διαδίκτυο η Ιβάνκα Τραμπ. Μάλιστα, επιλέγει να δώσει έμφαση στη δήλωση -κατά την τελετή των εγκαινίων- του Ρεπουμπλικάνου βουλευτή, John Mica, ότι «δημιουργήθηκαν εκατοντάδες θέσεις εργασίας και αυτό είναι ένα λαμπρό παράδειγμα για το πώς μπορούν να αξιοποιηθούν από την ιδιωτική πρωτοβουλία ανεκμετάλλευτες περιουσίες».

Η μεγαλύτερη κόρη του μεγιστάνα και εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ιβάνκα Τραμπ με κάθε τρόπο επικοινωνεί ότι στην Ουάσιγκτον πήγε για να μείνει.

Μπορεί στην τελετή εγκαινίων να ήταν στην άκρη του πλάνου, παραχωρώντας την κεντρική θέση στον Ντόναλντ Τραμπ και την Μελάνια αλλά μόνο εκτός κάδρου δεν θέλει να μείνει.

Το πολυτελές ξενοδοχείο που άνοιξε τις πύλες του πριν από δυο μήνες αποκτήθηκε μετά από μάχη που έδωσαν οι Ντόναλντ και Ιβάνκα Τραμπ το 2011 με πολλούς υποψήφιους αγοραστές.

Δημοσιεύματα του αμερικανικού τύπου θέλουν την πρωτότοκη κόρη του Ντόναλντ Τραμπ να εγκαταλείπει τον ουρανοξύστη της 5ης Λεωφόρου και να μετακομίζει μαζί με τον σύζυγο της, Τζάρεντ Κούσνερ και τα τρία τους παιδιά στην Ουάσινγκτον.

Κάποιοι λένε ότι ήδη βλέπουν σπίτια προκειμένου να διαλέξουν.

Σε αντίθεση με την Μελάνια Τραμπ, η οποία θα παραμείνει στο ολόχρυσο ρετιρέ του Μανχάταν μαζί με τον γιο της Μπάρον μέχρι να τελειώσει η φετινή σχολική χρονιά.

Άλλωστε αρκετοί αμερικανοί πολίτες δεν βλέπουν με συμπάθεια την νέα Πρώτη Κυρία καθώς τους ενοχλεί η προφορά της.

Έτσι λοιπόν η 35χρονη Ιβάνκα αναμένεται να είναι η γυναικεία φιγούρα στο Λευκό Οίκο δίπλα στον πατέρα της από τις 20 Ιανουαρίου που θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα.

ivanka

πηγή:Twitter

Στο οργανόγραμμα του Λευκού Οίκου μπορεί να υπάρχει γραφείο «Πρώτης Κυρίας» και όχι «Πρώτης Κόρης» ωστόσο υπήρξαν κάποιες φορές στην ιστορία των ΗΠΑ που οι κόρες αναγκάστηκαν να αναλάβουν ευθύνες πρώτης κυρίας.

white house

πηγή: White House

Ανατρέχοντας στα επίσημα αρχεία που αφορούν τις Πρώτες Κυρίες των ΗΠΑ μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι σε περιπτώσεις που ο Πρόεδρος έμενε χήρος κατά την διάρκεια της θητείας του ή η Πρώτη Κυρία αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας τότε και μόνον τότε η κόρη επωμιζόταν επιπλέον ευθύνες.

Ο τίτλος που έφεραν οι κόρες με τα αναβαθμισμένα καθήκοντα όπως αναφέρεται στα αρχεία ήταν είτε «Αντικαταστάτρια Πρώτης Κυρίας» είτε «Οικοδέσποινα του Λευκού Οίκου».

first

Άραγε τώρα θα δημιουργηθεί γραφείο «Πρώτης Κόρης»;

Πάντως ήδη στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter οι αναρτήσεις της Ιβάνκα Τραμπ είναι πιο... πολιτικές. Ακολουθώντας πιστά τις θέσεις του πατέρα της στηρίζει τους βετεράνους πολέμου.

Ενώ με αφορμή εορταστικά χάπενινγκ εξυμνεί το έργο των πυροσβεστών.

Σημαντική θέση στο Λευκό Οίκο αναμένεται να αναλάβει και ο σύζυγος της Τζάρεντ Κούσνερ, ο οποίος βοήθησε καθοριστικά κατά την διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ για την διεκδίκηση του προεδρικού αξιώματος.

«Νομίζω ότι ο Τζάρεντ Κούσνερ, πρόκειται να εμπλακεί έντονα στην διαμόρφωση των αποφάσεων» δήλωσε πριν από λίγες ημέρες ο νέος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Ρέινς Πρίμπους στην εκπομπή "Today" του ΝBC.

Όπως όλα δείχνουν δεν είναι καθόλου τυχαία και η επιλογή του για εξώφυλλο στο τεύχος Δεκεμβρίου του περιοδικού Forbes.

Σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox o Ντόναλντ Τραμπ μίλησε με τα θερμότερα λόγια για την Ιβάνκα και τον Τζάρεντ λέγοντας ότι ψάχνει την καλύτερη νομική φόρμουλα ώστε το ζευγάρι να μπορέσει να τον βοηθήσει στην εκτέλεση των καθηκόντων του.

Για κόρη του ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι είναι ιδανική στα θέματα των γυναικών και των παιδιών, ενώ χαρακτηρίζει τον γαμπρό του ως τον πιο κατάλληλο άνθρωπο για την ανάπτυξη των σχέσεων των ΗΠΑ με άλλες χώρες και για την προώθηση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή.

Οι δηλώσεις αυτές του αμερικανού μεγιστάνα έγιναν μέσα στο αεροσκάφος που φέρει το όνομα του· εκείνος καθήμενος σε δερμάτινο κάθισμα που φέρει το οικόσημο της οικογένειας Τραμπ.

Ένα οικόσημο, το οποίο είναι κεντημένο παντού! Στα μαξιλαράκια του καναπέ, στα μαξιλάρια του κρεβατιού και στα δερμάτινα καθίσματα του αεροσκάφους.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό του αεροσκάφους είναι η υπερβολική χλιδή. Οι ζώνες ασφαλείας, τα πόμολα, τα φωτιστικά, οι βρύσες μέχρι και ο νιπτήρας, όλα είναι επιχρυσωμένα με χρυσό 24 καρατίων.

Το αεροπλάνο μπορεί να μεταφέρει 43 επιβάτες, διαθέτει καθίσματα που μπορούν να γίνουν κρεβάτια, σαλόνι με τραπέζι συσκέψεων και φυσικά υπνοδωμάτιο για τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν λέει να αποχωριστεί το Boeing 757 το οποίο αγόρασε το 2011 και να το αντικαταστήσει με το εμβληματικό Air Force One, το οποίο είναι ένας «κινητός Λευκός Οίκος» και μπορεί να παράσχει την μέγιστη ασφάλεια στον αμερικανό πρόεδρο.

Εντύπωση είχε κάνει και η ακύρωση της παραγγελίας στην εταιρεία Boeing των δυο νέων προεδρικών αεροσκαφών μέσω του προσωπικoύ του λογαριασμού στο Twitter :

«Η Boeing κατασκευάζει ένα ολοκαίνουργιο προεδρικό αεροσκάφος τύπου 747-8 για μελλοντικούς προέδρους, αλλά η κοστολόγηση τους είναι εκτός ελέγχου, τουλάχιστον 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Ακυρώστε την παραγγελία».

Βέβαια κανείς από τους συνεργάτες του δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την αντίδραση του αυτή καθώς όπως έγινε γνωστό η αντικατάσταση των δυο προεδρικών αεροσκαφών έχει προϋπολογιστεί στα 2,87 δισεκατομμύρια δολάρια για τα δημοσιονομικά έτη 2015- 2021.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ