ΚΟΣΜΟΣ

Θύμα απαγωγής σώθηκε χάρη στο GPS της

Θύμα απαγωγής σώθηκε χάρη στο GPS της
Instagram

Η 20χρονη Mary Kate Heys βρισκόταν μόλις δυο εβδομάδες στην Αυστραλία όταν γνώρισε με κοινών γνωστών έναν 22χρονο Σουηδό. Μια μέρα αποφάσισε να επιβιβαστεί στο ασημί Peugeot του για να με σκοπό να φτάσει σε ένα ξενώνα στην νοτιοανατολική Queensland στο Brisbane.

Ενώ αρχικά το ταξίδι έδειχνε ειδυλλιακό, ο 22χρονος ο άνδρας άρχισε να οδηγεί προς την αντίθετη κατεύθυνση και αρνήθηκε να της επιτρέψει να αποβιβαστεί από το όχημά του.

Η νεαρή Βρετανίδα χωρίς να χάσει την ψυχραιμία της έστειλε μήνυμα στον πατέρα της στην Αγγλία, κοινοποιώντας του την τοποθεσία στην οποία βρισκόταν.

Μιλώντας σε τοπικά μέσα ανέφερε ότι ο 22χρονος την ξύπνησε στις 04:30 τοπική ώρα, τη Δευτέρα στο ξενοδοχείο Mooloolaba στο παραλιακό θέρετρο Sunshine Coast στο Queensland.

Ενώ είχαν συμφωνήσει να ταξιδέψουν προς το Brisbane εκείνος άρχισε να οδηγεί προς το Cairns.

«Τότε άρχισα να φρικάρω... Ήξερα ότι αυτό δεν επρόκειτο να ήταν ένα όμορφο ταξίδι προς το Brisbane», ανέφερε η κοπέλα.

Η τρομοκρατημένη κοπέλα κατάλαβε ότι τα μάτια του 22χρονου έμοιαζαν με τα μάτια ενός ψυχωτικού ατόμου που είχε χάσει τα λογικά του.

«Έλεγε ότι ήταν εξωγήινος με τέτοιο πάθος που κατά κάποιος τρόπο παραλίγο να τον πιστέψω». Τότε η κοπέλα έστειλε μήνυμα στον πατέρα της ο οποίος βρισκόταν στο Μάντσεστερ και τον ενημέρωσε για την τοποθεσία στην οποία βρισκόταν.

«Πρέπει να καλέσεις την αστυνομία της Αυστραλίας. Με κρατάει όμηρο ένας άνδρας. Κάνε γρήγορα», έγραψε στον πατέρα της.

ien

Ο οδηγός συνελήφθη και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο για να ακολουθήσει μία συγκεκριμένη ιατρική θεραπεία. Δεν πρόκειται βρεθεί αντιμέτωπος με κάποιες κατηγορίες καθώς η κυρία Heys απέσυρε τις καταγγελίες εναντίον του, ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Δεν ήθελα να καταλήξει στη φυλακή. Νομίζω ότι είναι ένα πραγματικά κακό μέρος γι' αυτόν», είπε η κοπέλα και προσέθεσε ότι ο 22χρονος πρόκειται να απελαθεί πίσω στη Σουηδία.

kate1

ΔΗΜΟΦΙΛΗ