ΚΟΣΜΟΣ

Φορά κοστούμια από χρήματα (pics&vid)

Φορά κοστούμια από χρήματα (pics&vid)
Twitter/@blogdehumor

Μια παράξενη αλλά ενδιαφέρουσα ιστορία συνοδεύει τον γνωστό νοτιοαφρικανό βοτανολόγο Andile Dlamini. Η περιουσία που του προσφέρει το επάγγελμα του είναι τέτοια, που κυκλοφορεί με ένα κουστούμι γεμάτο χαρτονομίσματα.

Ο 33χρονος Andile σε ηλικία 12 ετών ξεκίνησε να έχει οράματα με τις φωνές των προγόνων του. Του μίλησαν για τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων και του έδωσαν συμβουλές για την χρήση τους, όμως τους αγνόησε. Το 2011 τα οράματα επέστρεψαν και αυτή την φορά τον παρότρυναν να πάει στο δάσος και να μαζέψει φυτά και ρίζες για θεραπείες.

Τα αγνόησε και πάλι. Λίγο καιρό αργότερα αρρώστησε και επισκέφτηκε έναν τοπικό θεραπευτή, ή sangoma όπως λέγονται στη Νότια Αφρική. Ο θεραπευτής τον επέκρινε για την απόφαση του να παραβλέψει τα δώρα που του προσέφεραν τόσο γενναιόδωρα οι πρόγονοι του.

Κάπως έτσι ο Andile ξεκίνησε την καριέρα του στην βοτανολογία. Σε μικρό χρονικό διάστημα τα σκευάσματα του έγιναν πολύ δημοφιλή. Όπως μαρτυρά ο ίδιος, του προσφέρουν 1.000 με 1.5000 δολάρια ημερησίως. Πουλά θεραπείες για την βελτίωση της ερωτικής ζωής, σαπούνια για την ακμή και τις ραγάδες αλλά και «ευλογημένο νερό».

money

(odditycentral)

Παρότι είναι αρκετά γνωστός εντός των συνόρων της χώρας του, η φήμη του κυρίου Dlamini ταξιδεύει τον κόσμο λόγω των εκκεντρικών του κοστουμιών. Κυκλοφορεί με ρούχα που έχουν καρφιτσωμένα πάνω τους νοτιοαφρικάνικα χαρτονομίσματα αξίας 7 και 14 δολαρίων. Ξεκίνησε το ακριβό του συνήθειο το 2014 και δεν προτίθεται να σταματήσει σύντομα.

«Τα χρήματα που παίρνω από κόσμο που με ευχαριστεί για την βοήθεια καρφιτσώνονται στα ρούχα μου. Όπου και να πάω ο κόσμος με κοιτάζει», λέει.

Προφανώς τα κουστούμια του τον βάζουν σε κίνδυνο. Για να σωθεί από όσους θέλουν να αρπάξουν την μικρή περιουσία που κουβαλά πάνω του κυκλοφορεί πάντα με αρκετούς σωματοφύλακες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ