Γκάμπι Τσίμερ: H Ευρώπη καταστρέφεται από τους εγωισμούς κατά των Ελλήνων
«Είμαι αγανακτισμένη για το γεγονός ότι το μεγάλο όραμα της Ευρώπης καταστρέφεται από εθνικούς εγωισμούς σε βάρος των Ελλήνων», επισημαίνει η Γκάμπι Τσίμερ, πρόεδρος της συνομοσπονδιακής ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς και Αριστεράς των Πρασίνων των Βορείων Χωρών στο Ευρωκοινοβούλιο.
Η Γκάμπι Τσίμερ χαρακτηρίζει δραματικό το γεγονός ότι η αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα προχωρά δια πυρός και σιδήρου και εκφράζει τη λύπη της, διότι οι 27 άλλες κυβερνήσεις, οι οποίες θα έπρεπε να βλέπουν ότι αυτό το οποίο υφίσταται η Ελλάδα θα μπορούσε να συμβεί και σε αυτούς και δεν δείχνουν μεγαλύτερη αλληλεγγύη.
Κληθείσα να σχολιάσει τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την απόφαση της κυβέρνησης να ενισχύσει τους χαμηλοσυνταξιούχους, έκανε λόγο για «καθαρό εκβιασμό» και σημείωσε χαρακτηριστικά πως «η ελληνική κυβέρνηση πολιτεύεται εξαιρετικά λογικά και θέλει να δώσει κάτι από το πλεόνασμα και θέλω να εκφράσω την αλληλεγγύη μου σε αυτό. Πρέπει να αντιδράσουμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».
Τέλος, η κ. Τσίμερ μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ασκεί δριμεία κριτική στην ακολουθούμενη πολιτική των Μέρκελ-Σόιμπλε λέγοντας ότι είναι όμηροι της δικής τους ιδεολογίας. «Η Ευρώπη»- θα πει- «είναι κατ΄ αυτούς χώρος για ανταγωνιστικότητα, αλλά οι άνθρωποι ματώνουν έτσι. Γι’ αυτούς όμως οι άνθρωποι είναι απλές παράπλευρες απώλειες, όπως στον πόλεμο».
Υφ. Παιδείας: 250.000 «αιώνιοι» φοιτητές διαγράφονται από 31/12
15:08
Θεοδωρικάκος: Ρεκόρ πληρωμών από αναπτυξιακούς νόμους - 340 εκατ. ευρώ το 2025
15:06
Αντίο στην 24ωρη ημέρα αλλά... όχι ακόμα - Από πότε θα διαρκούν 25 ώρες
15:05
Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για τον νέο φορέα ακινήτων - Ποιοι θα υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές
14:57