ΚΟΣΜΟΣ

Το Μόντρεαλ έχει ίσως το πιο άσχημο χριστουγεννιάτικο δέντρο του κόσμου

Το Μόντρεαλ έχει ίσως το πιο άσχημο χριστουγεννιάτικο δέντρο του κόσμου
Twitter/@Report24CA

Η πόλη του Μόντρεαλ ήθελε να γιορτάσει τα 375 γενέθλια της με ένα εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο, που θα ξεπερνούσε σε μέγεθος αυτό του θρυλικού Rockefeller Center στη Νέα Υόρκη, αλλά απέτυχε παταγωδώς.

Το τελικό αποτέλεσμα δεν δικαίωσε κανέναν. Το δέντρο ναι μεν είναι ψηλό, αλλά είναι λεπτό, στραβό και γενικά... άσχημο.

«Πονάνε τα μάτια μου», είπε ο Noor Malick που βλέπει το δέντρο από το γραφείο του. «Είναι φριχτό, απολύτως απαίσιο. (...) Είμαι έκπληκτος. Το είδα στο ίντερνετ αλλά από κοντά δείχνει πολύ... φτηνό», λέει άλλος κάτοικος.

Το διαδίκτυο έχει ξεσηκωθεί με το θέμα του άσχημου δέντρου. Ήδη έχουν δημιουργηθεί δύο λογαριασμοί στο twitter ειδικά αφιερωμένοι στο άσχημο δέντρο.

Η Mélanie Joly, υπουργός εθνικής κληρονομιάς, που μεταξύ άλλων είναι υπεύθυνη για τους χριστουγεννιάτικους στολισμούς στην Οτάβα, δήλωσε, μέσω twitter, ότι αγαπά το δέντρο.

tree3

(Twitter/blingSINGH)

Μεταξύ όλων των κακών το δέντρο δεν έχει κορυφή. Τα στολίδια του δε φέρουν το λογότυπο της εταιρίας που δώρισε τα λευκά φώτα που τοποθετήθηκαν πάνω του. Είναι κόκκινα πλαστικά τρίγωνα και το πάνω μέρος τους ολοκληρώνονται από πράσινα φύλλα σφενδάμου.

«Είχαμε καλές προθέσεις» είπε ο Jean-David Pelletier ένας από τους επικεφαλής της εταιρίας, που είχε την ιδέα το δέντρο να ανταγωνιστεί και να ξεπεράσει εκείνο του Rockefeller Center.

«Δεν είναι τέλειο, αλλά είναι πρωτοποριακό και είναι ένα αληθινό δέντρο που βρίσκεις στο δάσος του Κεμπέκ», είπε ακόμη ο Pelletier. «Δεν προσποιούμαστε ότι είναι το πιο όμορφο, υπέροχο δέντρο στον κόσμο».

Αρχικά οι υπεύθυνοι βρήκαν ένα εξαιρετικό δέντρο 24 μέτρων, όταν όμως ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι το δέντρο του 2016 θα έφτανε τα 28.6 μέτρα, η αναζήτηση ξεκίνησε εκ νέου.

Ο Pelletier και οι συνεργάτες του είχαν λιγότερο από έναν μήνα για να βρουν έναν ψηλότερο αντίπαλο και μάλιστα ζήτησαν και την βοήθεια των πολιτών, που έστειλαν 100 διαφορετικές προτάσεις. Η τελική επιλογή έγινε από το Κεμπέκ, κοντά στα σύνορα με την Αμερική.

Η προθεσμία παράδοσης της 30ης Νοεμβρίου έφτανε και η εταιρία οργάνωσε ολόκληρη επιχείρηση για να φέρει το δέντρο στο Μόντρεαλ. Συνοδεύτηκε με τιμές ξένου ηγέτη και είχε μέχρι και αστυνομική συνοδεία.

Το δέντρο έφτανε τα 26.8 μέτρα, 1.8 μέτρα μικρότερο από αυτό της Νέας Υόρκης. Δεν υπήρχε καν χρόνος για να περιποιηθεί όπως έπρεπε για να γίνει πιο φαντασμαγορικό. Το μόνο που μπόρεσαν να κάνουν οι εργάτες ήταν να ξανακολλήσουν μερικά από τα μεγάλα κλαδιά που είχαν σπάσει κατά την μεταφορά.

tree1

(Twitter/ixdaily)

Όσο για τα στολίδια, κανείς δεν φαίνεται πρόθυμος να αναλάβει την ευθύνη. Η εταιρία του Pelletier υποστήριξε ότι το δικό της έργο ολοκληρώθηκε με την παράδοση του δέντρου, ενώ η εταιρία που δώρισε τα λαμπιόνια τόνισε πως δεν έθεσε ως προϋπόθεση τα στολίδια να φέρουν το λογότυπο της ως αντάλλαγμα της χορηγίας. Σύμφωνα με την ίδια, ήταν μια κίνηση των διοργανωτών.

Το ξερακιανό και παραμορφωμένο δέντρο έχει μερικούς οπαδούς όμως, που ξεπερνούν το εξωτερικό μη-κάλλος του και μένουν στο αληθινό νόημα των Χριστουγέννων.

«Νομίζω πως μπορούμε να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα και να σταματήσουμε να λέμε ότι είναι άσχημο, άσχημο, άσχημο», είπε ο Pelletier.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ