ΚΟΣΜΟΣ

Τα 15 επαγγέλματα που υπόσχονται καλές απολαβές και λίγο στρες

Τα 15 επαγγέλματα που υπόσχονται καλές απολαβές και λίγο στρες
REUTERS/Yuya Shino

Αν νομίζατε ότι δεν μπορείτε να κερδίζετε πολλά χρήματα από μια δουλειά με λίγο στρες, τότε με χαρά σας πληροφορούμε ότι... κάνετε λάθος. Υπάρχουν καριέρες που είναι αρκετά επικερδείς, αλλά ελάχιστα πιεστικές και αγχωτικές.

Ο ειδικός σε θέματα καριέρας καθηγητής Laurence Shatkin, σε συνεργασία με το Business Insider δημιούργησαν μια λίστα τέτοιων επαγγελμάτων για να βοηθήσουν όσους ψάχνουν τι θα κάνουν το υπόλοιπο της ζωής τους.

Η λίστα περιλαμβάνει δείκτη στρες που ξεκινά από το 0 και καταλήγει στο 100 και όπως θα διαπιστώσετε τα περισσότερα προτεινόμενα επαγγέλματα κινούνται γύρω στο 60. Το ποσοστό είναι πάνω από την βάση, αλλά σίγουρα είναι πιο ήπιο απ΄αυτό που συναντάται σε άλλα επαγγέλματα.

Ωτορινολαρυγγολόγος

Στρες της τάξης του 70 και μέσος ετήσιος μισθός 77.420 δολάρια. Απαιτείται πτυχίο ιατρικής και δίπλωμα, αλλά προσφέρει εξαιρετικές απολαβές.

Optometrist

(Twitter)

Οφθαλμίατρος

Το στρες φτάνει και εδώ στο 70. Ο μέσος ετήσιος μισθός τις 115.750 δολάρια και απαιτείται πτυχίο ιατρικής και δίπλωμα εξασκήσεως επαγγέλματος.

Καλλιτεχνικός διευθυντής

Το στρες εδώ πέφτει στο 69 και ο μισθός στις 101.990 δολάρια. Απαιτείται πτυχίο και εργασιακή προϋπηρεσία.

Συγγραφείς τεχνικών εγχειριδίων

Το στρες φτάνει στο 69 και ο μέσος ετήσιος μισθός τις 73.350 δολάρια. Τι πρέπει να κάνετε; Να γράφετε εγχειρίδια χρήσης και άλλου τέτοιου είδος κείμενα. Τυπικά απαιτείται προϋπηρεσία και κάποια εμπειρία στα θέματα των κειμένων που αναλαμβάνετε.

Μηχανικός υπολογιστών

Το στρες είναι 67 και ο μέσος ετήσιος μισθός 114.970 δολάρια. Ο επαγγελματίας ασχολείται με ότι έχει να κάνει με υπολογιστές και προγραμματισμό και πρέπει να έχει πτυχίο στο αντικείμενο του.

dentist copy

(Reuters)

Ορθοδοντικός

Και εδώ το στρες είναι 67. Μέσος ετήσιος μισθός 221.390 δολάρια για να ελέγχετε το στόμα των πελατών σας και να διορθώνεται κάθε επίπονο πρόβλημα. Φυσικά απαιτείται πτυχίο.

Προγραμματιστής εφαρμογών

Στρες μόλις 65 και μέσος ετήσιος μισθός 102.160 δολάρια. Αξίζει μερικές παραπάνω ώρες μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή. Το πτυχίο είναι απαραίτητο.

Αναλυτής επιχειρησιακής έρευνας

Στρες 63 και μέσος ετήσιος μισθός 84.180 δολάρια. Οι αναλυτές χρησιμοποιούν εξειδικευμένους μαθηματικές μεθόδους για να βοηθήσουν επιχειρήσεις να λύσουν σοβαρά προβλήματα ευκολότερα. Πολλές διαθέσιμες θέσεις σε πτυχιούχους.

reuters

(Reuters)

Καθηγητής νομικής

Στρες της τάξης του 63 μέσος μισθός 126.230 δολάρια. Απαραίτητο το πτυχίο νομικής

Αστρονόμος

Το στρες πέφτει στο 62 και ο μισθός φτάνει τις 110.220 δολάρια. Η αγάπη για τα άστρα παίρνει μια νέα και πολύ ενδιαφέρουσα διάσταση για όσους έχουν διδακτορικό.

Φυσικός

Το στρες μειώνεται στο 61 και ο μέσος ετήσιος μισθός φτάνει τις 118.500 δολάρια. Απαιτείται διδακτορικό για τις περισσότερες θέσεις εργασίας σε ερευνητικές ομάδες.

Μηχανικός βιοϊατρικής

Στρες 61 και μισθός 91.230 δολάρια. Ο μηχανικός βιοϊατρικής κάνει αναλύσεις προβλημάτων βιολογίας και ιατρικής.

lab

(REUTERS/Brian Snyder)

Πολιτικός επιστήμονας

Στρες 61 και μέσος ετήσιος μισθός 103.210 δολάρια. Μελέτη της προέλευσης, των ριζών και του τρόπου λειτουργίας των πολιτικών συστημάτων. Σε πολλές περιπτώσεις το διδακτορικό είναι απαραίτητο.

Γεωγράφος

Το στρες πέφτει στο 58 και ο μισθός φτάνει τις 74.920 δολάρια. Η μελέτη της φύσης της γης απαιτεί πτυχίο, μεταπτυχιακό και σε μερικές περιπτώσεις διδακτορικό.

Μαθηματικός

Στρες 57 και μέσος ετήσιος μισθός 112.560 δολάρια. Η διάδοση των μαθηματικών είναι περισσότερο επικερδής απ΄ότι θα φανταζόταν κανείς.

Διαβάστε ακόμη: Επτά τρόποι για να εξαλείψετε το στρες στο χώρο εργασίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ