Αστυνομικός ο δολοφόνος του Ρώσου πρέσβη (pic)
Eίδηση που αναμένεται να πυροδοτήσει νέες εξελίξεις μεταδίδουν τα τουρκικά Μέσα ενημέρωσης αναφορικά με τον δράστη της δολοφονικής επίθεσης στον Ρώσο πρέσβη στην Άγκυρα.
Ο δολοφόνος του είναι 22 ετών και φέρεται να υπηρετεί ως αστυνομικός στο τμήμα ειδικών δυνάμεων. Όταν πυροβόλησε και σκότωσε τον πρέσβη βρισκόταν εκτός υπηρεσίας.
Σύμφωνα με τη Daily Sabah, την αγγλόφωνη ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Σαμπάχ, ο δράστης της επίθεσης φέρεται ότι ονομάζεται Μερτ Αλτιντάς και είχε αποφοιτήσει από μια αστυνομική σχολή στη Σμύρνη το 2014.
Ο 22χρονος είχε αποταχθεί από το αστυνομικό σώμα στο πλαίσιο των μαζικών εκκαθαρίσεων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, καθώς τον βαραίνουν υποψίες ότι είχε συνδέσεις με την "τρομοκρατική οργάνωση" του Φετουλάχ Γκιουλέν, το Χιζμέτ, το θρησκευτικό κίνημα του μουσουλμάνου ιερωμένου, μετέδωσε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Haberturk.
Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι ο Αλτιντάς παρεισέφρησε στον χώρο της έκθεσης φωτογραφίας που μιλούσε ο Καρλόφ, μεταμφιεσμένος σε αστυνομικός, παρουσιάζοντας πλαστή ταυτότητα.
Φώναξε η "Ρωσία θα βιώσει την εκδίκηση για την Συρία", πριν ανοίξει πυρ.
ΠΟΕΔΗΝ: Απαγορεύεται η μέθη σε παθολογικά ιατρεία - Πώς την προμηθεύτηκαν οι γιατροί της Καρνεάδου
19:06
ΚΚΕ: Τα συλλαλητήρια ενάντια στην επίσκεψη Ρούμπιο απάντηση στην πολιτική πολεμικής εμπλοκής
18:55
Live η ομιλία Μητσοτάκη στην εκδήλωση για τα 52 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας
18:46
Ισόβια σε 34χρονο από το Κουβέιτ που σχεδίαζε επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Λονδίνο
18:34