ΚΟΣΜΟΣ

Ζυρίχη: Πυροβολισμοί σε ισλαμικό κέντρο (vid)

Ζυρίχη: Πυροβολισμοί σε ισλαμικό κέντρο (vid)
20 Minuten

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από πυρά σε ισλαμικό κέντρο που βρίσκεται στο κέντρο της Ζυρίχης, ανέφερε πριν από λίγο η εφημερίδα «Blick», σχεδόν μία ώρα μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο Ρώσος πρέσβης στην Άγκυρα, χωρίς να υπάρχουν εμφανή στοιχεία σύνδεσης των δύο επιθέσεων. 

Η αστυνομία της Ζυρίχης επιβεβαιώνει το γεγονός αλλά δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες.

Τα ελβετικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή. Πάνοπλοι αστυνομικοί παραμένουν στην είσοδο του Ισλαμικού Κέντρου ενώ ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι σαρώνουν την ευρύτερη περιοχή.

Η εφημερίδα «20 Minuten» αναφέρει από μαρτυρίες ότι ο άνδρας ο οποίος φέρεται να άνοιξε πυρ διέφυγε τρέχοντας προς τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ζυρίχης.

Οι αρχές δεν είχαν σαφή εικόνα μέχρι να φτάσουν στο σημείο εάν ο στόχος του δράστη ήταν το Ισλαμικό κέντρο ή κάποια κοντινή επιχείρηση. Επίσης δεν γνώριζουν το κίνητρο του δράστη.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν σε δημοσιογράφους του Reuters ότι εκείνη την ώρα στο κέντρο υπήρχαν άνθρωποι, οι οποίοι προσεύχονταν καθώς χρησιμοποιείται και ως τζαμί. Μάλιστα συχνά προσεύχονται εκεί Σομαλοί.

Αναμένεται να γίνουν επίσημες δηλώσεις από την Ελβετική αστυνομία για το περιστατικό ενώ δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για την κατάσταση των τραυματιών.

Το συγκεκριμένο κέντρο χρησιμοποιείται ως μέρος προσευχής και διδασκαλίας ενώ γίνονταν και επιστημονικά σεμινάρια.

Ο Οργανισμός των Ισλαμικών Οργανώσεων στην Ελβετία έβγαλε ανακοίνωση ότι το συγκεκριμένο κέντρο δεν είναι μέλος του και δεν γνωρίζει τίποτα για το περιστατικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ