ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία και Ιταλία ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας

Γαλλία και Ιταλία ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας
REUTERS / FRANCOIS LENOIR

Την απόφαση να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας έλαβαν τόσο η γαλλική όσο και η ιταλική κυβέρνηση, μετά την επίθεση που σημειώθηκε στο Βερολίνο, αλλά και τη δολοφονία του ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα, Αντρέι Καρλόφ.

«Η γαλλο-γερμανική συνεργασία θα συνεχίσει χωρίς διακοπή ώστε οι δημοκρατίες να νικήσουν στον πόλεμο εναντίον αυτών που θέλουν να πλήξουν τις αξίες και τις ελευθερίες μας.

Όλες οι δυνάμεις ασφάλειας θα μείνουν στο ύψιστο σημείο επαγρύπνησης. Η ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες αγορές θα ενισχυθεί με άμεση εφαρμογή», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών.

Την ίδια ώρα, σε ενίσχυση των αντιτρομοκρατικών μέτρων προχωρά και η Ιταλία.

Σήμερα, Τρίτη, θα συνεδριάσει η επιτροπή αντιτρομοκρατικής στρατηγικής ανάλυσης, στο υπουργείο Εσωτερικών της Ρώμης, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ.

Τα ιταλικά Μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η επιφυλακή στην χώρα είναι ιδιαίτερα υψηλή, από την στιγμή, μάλιστα, που σε πρόσφατα βίντεομηνύματα των ισλαμιστών τρομοκρατών εκφράζονται απειλές κατά της Ιταλίας και του Βατικανού.

«Επίθεση ντροπής στην καρδιά της Ευρώπης. Είμαστε στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων, της κυβέρνησης και του γερμανικού λαού, που επλήγη από την τραγωδία αυτή», έγραψε στο Twitter o Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ