ΚΟΣΜΟΣ

Διαψεύδει η εισαγγελία τις συλλήψεις για την επίθεση στο Βερολίνο

Διαψεύδει η εισαγγελία τις συλλήψεις για την επίθεση στο Βερολίνο
REUTERS/Hannibal Hanschke

Διαψεύδει ο εκπρόσωπος του επικεφαλής ομοσπονδιακού εισαγγελέα της Γερμανίας ότι έγιναν τέσσερις συλλήψεις υπόπτων που σχετίζονται με την τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο, μεταδίδει το Reuters.

 

Όπως είχε αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild, στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονταν τέσσερις ύποπτοι, οι οποίοι φέρονταν να είχαν επαφές με τον Τυνήσιο καταζητούμενο για την επίθεση.

Σύμφωνα με την Bild, ο επικεφαλής ομοσπονδιακός εισαγγελέας της Γερμανίας, επιβεβαίωσε τις συλλήψεις των τεσσάρων ανθρώπων που είχαν έρθει σε επαφή με τον 'Ανις 'Αμρι, για την επίθεση στην χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, που κόστισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους.

Ο Τυνήσιος καταζητούμενος είχε φυλακιστεί στη Σικελία για εμπρησμό κέντρου προσφύγων

O 'Ανις 'Αμρι, ο Τυνήσιος ο οποίος καταζητείται για την τρομοκρατική επίθεση του Βερολίνου, από το 2011 μέχρι το 2015 εξέτισε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στην Σικελία, επιβεβαίωσε η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai.

Ο Τυνήσιος είχε καταδικασθεί για πρόκληση ζημιών και για την πυρπόληση του κέντρου υποδοχής προσφύγων και μεταναστών του νησιού της Λαμπεντούζα και παρέμεινε έγκλειστος για τέσσερα χρόνια στις φυλακές της Κατάνης και του Παλέρμο της Σικελίας. Όταν αποφυλακίσθηκε, δεν κατέστη δυνατή η έκδοσή του στην Τυνησία, λόγω της ελλιπούς συνεργασίας των αρχών.
Στο μεταξύ, η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση της ισχύος των μέτρων ασφαλείας που είχαν υιοθετηθεί για το 'Αγιο Έτος των Καθολικών, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 20 Νοεμβρίου. Το μέτρο συζητήθηκε και εγκρίθηκε στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, παρουσία και των εκπροσώπων των πολιτικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης.
«Η κυβέρνηση δεν αγνοεί τους κινδύνους που αφορούν ολόκληρη την Ευρώπη, και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εγγυηθεί την ασφάλεια», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι. Πρόσθεσε, όμως, ότι «οι Ιταλοί πολίτες δεν πρόκειται να αλλάξουν τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής τους».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ