ΚΟΣΜΟΣ

Νέο «χτύπημα» Ερντογάν: «Πονάμε για τα εδάφη που χάσαμε»

Νέο «χτύπημα» Ερντογάν: «Πονάμε για τα εδάφη που χάσαμε»
Yasin Bulbul/Presidential Palace/Handout via REUTERS

Σχεδόν κάθε φορά που η Τουρκία πλήττεται από μία επίθεση ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φροντίζει να αποπροσανατολίζει το κοινό και κυρίως να εξωτερικεύει την εσωτερική του κρίση. «Θύμα» του τις περισσότερες φορές οι διεθνείς συνθήκες και η Ελλάδα.

Δύο ημέρες έπειτα από τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα από τον 22χρονο αστυνομικό, ο Πρόεδρος της Τουρκίας αποφάσισε να προκαλέσει, για άλλη μία φορά, προχωρώντας σε νέες δηλώσεις για τη Συνθήκη της Λωζάνης και τη Συνθήκη των Σεβρών.

«Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που ο κόσμος και η περιοχή μας αλλάζουν θα βρεθούμε και πάλι στην κατάσταση που βρεθήκαμε με την Συνθήκη των Σεβρών αν σταματήσουμε. Ζούμε στην ίδια κατάσταση θλίψης από τις απώλειές μας από την Συνθήκη της Λωζάνης και θέλω να μιλήσω ανοικτά. Πονάμε για τα εδάφη που χάσαμε» ανέφερε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του και πρόσθεσε:

Η Τουρκία δίνει την μεγαλύτερη μάχη της μετά τον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας. Σε αυτό τον αγώνα, ένα έθνος, μια σημαία και μια πατρίδα είναι τα μόνα για τα οποία μαχόμαστε.

«Σε αντίθεση με τις παλαιότερες μάχες σήμερα είμαστε αντιμέτωποι με μια ασύμμετρη απειλή. Oι τρομοκρατικές οργανώσεις είναι απλά πιόνια σε αυτές τις μάχες. Η αληθινή πρόκληση είναι να βρούμε αυτούς που κρύβονται από πίσω τους. Αυτοί είναι εδώ και ψάχνουν τις αδυναμίες μας» κατέληξε ο Τούρκος πρόεδρος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ