ΚΟΣΜΟΣ

Μέρκελ: Είμαι περήφανη για την ψυχραιμία του λαού μου

Μέρκελ: Είμαι περήφανη για την ψυχραιμία του λαού μου
REUTERS/Hannibal Hanschke

Η Άνγκελα Μέρκελ εμφανίστηκε φανερά κουρασμένη δίπλα στον υπουργό Δικαιοσύνης Χέικο Μάας και τον υπουργό Εσωτερικών Τομάς Ντε Μεζιέρ, φορώντας ακόμα μαύρα, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την εξέλιξη των ερευνών γύρω από την επίθεση με το φορτηγό στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου

Όπως δήλωσε αρχικά στους δημοσιογράφους, «βλέπει» σύντομα την σύλληψη του τρομοκράτη που έπεσε με το φορρτηγό σε συγκεντρωμένο πλήθος σκοτώνοντας 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 48.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, δήλωσε περήφανη για την ψυχραιμία, που έδειξε ο γερμανικός λαός, μετά την επίθεση και συνέχισε λέγοντας:

640x640 5

Το κράτος Δικαίου τηρήθηκε. Ως εκ τούτου είμαι βέβαιη πως μπορούμε να υπερασπιστούμε τον ελεύθερο τρόπο ζωής μας και μπορούσε να συνεχίσουμε να ζούμε μαζί. Είναι πηγή υπερηφάνειας που βλέπουμε πως οι συμπολίτες μας απάντησαν με ψυχραιμία.

REUTERS/Hannibal Hanschke

"Γνωρίζαμε εδώ και καιρό πως η Γερμανία θα μπορούσε να είναι στόχος τρομοκρατικής επίθεσης. Οι σκέψεις μας είναι με τους συγγενείς και τις οικογένειες των θυμάτων, που έχασαν τη ζωή τους και βρίσκονται στο νοσοκομείο", είπε στη συνέχεια η καγκελάριος.

Είναι μεγάλη ικανοποίηση που είδαμε πως η διεθνής συνεργασία αποδίδει. Οι γείτονές μας ήταν θύματα χτυπημάτων και μας βοήθησαν με την εμπειρία τους.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ επιβεβαίωσε τα γερμανικά δημοσιεύματα, που ανέφεραν πως έχουν βρεθεί τα αποτυπώματα του Τυνήσιου Ανίς Αμίρ στο μοιραίο φορτηγό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ