ΚΟΣΜΟΣ

Φωτογραφία-ντοκουμέντο του τρομοκράτη Αμρί στο Μιλάνο (pics)

Φωτογραφία-ντοκουμέντο του τρομοκράτη Αμρί στο Μιλάνο (pics)
Ιταλική αστυνομία

Η ιταλική αστυνομία δημοσιοποίησε φωτογραφίες του μακελάρη του Βερολίνου Ανίς Αμρί στον κεντρικό σταθμό του Μιλάνου, λίγη ώρα πριν πέσει νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας. 

Πρόκειται για εικόνα που οι ειδικοί επεξεργάσθηκαν, από κάμερες εσωτερικού κυκλώματος ασφαλείας.

Ο Αμρί εμφανίζεται στο σταθμό του Μιλάνου, να έχει γυρισμένη την πλάτη, φορώντας μαύρα παπούτσια, μαύρο παντελόνι και μαύρη μπλούζα με κουκούλα.

AMRI in Stazione Centrale alle ore 00.58 del 23 kzJB U43270334068068hCI 1224x916Corriere Web Milano 593x443

Είναι πενήντα οκτώ λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της 23ης Δεκεμβρίου και ο σιδηροδρομικός σταθμός είναι σχεδόν άδειος. Μπροστά του εμφανίζονται τέσσερα μόλις άτομα να κρατούν τις βαλίτσες τους. Μετά από περίπου δυο ώρες ο Τυνήσιος τρομοκράτης θα εντοπισθεί από δυο ιταλούς αστυνομικούς λίγο έξω από την ιταλική συμπρωτεύουσα και μετά από ανταλλαγή πυρών θα πέσει νεκρός.

640x640 11

REUTERS/Stringer

Η φωτογραφία αυτή δημοσιοποιήθηκε για να μπορέσουν τυχόν πολίτες που είδαν τον Αμρί στο Τορίνο ή στο Μιλάνο, να δώσουν χρήσιμες πληροφορίες στις αρχές. Στο μεταξύ, οι οικογένειες των δυο αστυνομικών που εντόπισαν και εκτέλεσαν τον βορειοαφρικανό τρομοκράτη, ετέθησαν, σύμφωνα με τον Τύπο, υπό συνεχή αστυνομική προστασία.

640x640 12

REUTERS/BKA

Το χρονικό της υπόθεσης

Οι ιταλικές αστυνομικές δυνάμεις, σταμάτησαν έναν άνδρα σε τυχαίο έλεγχο στην πλατεία Πρωτομαγιάς γύρω στις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Ο άνδρας αστραπιαία τράβηξε όπλο και πυροβόλησε τον αστυνομικό που καθόταν στο τιμόνι του περιπολικού. Οι αστυνομικοί απάντησαν στα πυρά και σκότωσαν τον άνδρα.

Σύμφωνα μάλιστα με αυτόπτες μάρτυρες ο Αμρί την ώρα που πυροβόλησε στους αστυνομικούς φώναξε "Αλλάχ Ακμπάρ". Έπειτα από έρευνα, στο σακίδιό του βρέθηκε ένα εισιτήριο τρένου από τη Γαλλία και βάσει αυτού εκτιμάται ότι μόλις είχε φτάσει στην Ιταλία.

640x640 13

REUTERS/Stringer

Ο Ανίς Αμρί, είναι ο βασικός ύποπτος για την τρομοκρατική ενέργεια στο Βερολίνο. Είχε έρθει σε επαφή με μέλη του Ισλαμικού κράτους μέσω του Telegram και πιθανόν είχε στρατολογηθεί από τον ιδεολόγο του ισλαμισμού γνωστό και ως Αμπού Ουαλάα. Επιπλέον, ήταν γνωστός και στις υπηρεσίες των ΗΠΑ καθώς φαίνεται πως είχε κάνει έρευνα στο διαδίκτυο για το πως να φτιάξει εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτορείο Amaq, ο ίδιος φαίνεται να ορκίζεται πίστη στον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους, αλ-Μπαγκντάντι.

Εικάζεται, ακόμη πως σχεδίαζε έπειτα από σύντομη παραμονή στη Βόρειο Ιταλία, να επιστρέψει στη Σικελία με στόχο οι "φίλοι του" να του προσφέρουν καταφύγιο και στη συνέχεια να επιστρέψει στη γενέτειρά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ