ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ για Πούτιν: Πάντα ήξερα ότι είναι πολύ έξυπνος

Τραμπ για Πούτιν: Πάντα ήξερα ότι είναι πολύ έξυπνος
REUTERS/ JONATHAN ERNST

Επαίνεσε την απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να μην προβεί σε αντίποινα για την απέλαση 35 Ρώσων διπλωματών από τις ΗΠΑ ο εκλεγμένος Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Εξαιρετική κίνηση η αναμονή (του Βλαντίμιρ Πούτιν). Πάντα ήξερα ότι είναι πολύ έξυπνος», τόνισε ο Τραμπ με ανάρτηση του στο twitter.

Οι Ρώσοι διπλωμάτες που κηρύχθηκαν «ανεπιθύμητοι» (persona non grata) καθώς χαρακτηρίστηκαν από την Ουάσιγκτον πράκτορες των ρωσικών υπηρεσιών κατασκοπείας, θα φύγουν από τις ΗΠΑ για την Ρωσία την 1η Ιανουαρίου, ανέφερε το γραφείο τύπου της ρωσικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως η Ρωσία δεν θα απελάσει κανέναν ως απάντηση στις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας.

Την ίδια ώρα, ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζον Μακέιν δήλωσε ότι η Ρωσία πρέπει να πληρώσει το τίμημα για τις κυβερνοεπιθέσεις που διέπραξε εναντίον αμερικανικών πολιτικών θεσμών και πρόσθεσε ότι είναι δυνατό να επιβληθούν πολλές κυρώσεις, μεταξύ άλλων και σε ρωσικούς χρηματοοικονομικούς οργανισμούς.

Ο Μακέιν, πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας, γνωστοποίησε ότι έχει προγραμματίσει μια συνεδρίασή της για την Πέμπτη προκειμένου να εξεταστούν οι κυβερνοαπειλές από το εξωτερικό.

«Όταν επιτίθεσαι σε μια χώρα, πρόκειται για μια πράξη πολέμου», δήλωσε ο Μακέιν σε μια συνέντευξή του στο ουκρανικό τηλεοπτικό δίκτυο "1+1" κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Κίεβο.

«Και έτσι πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι θα υπάρξει ένα τίμημα που θα καταβληθεί, ώστε ίσως να πείσουμε τους Ρώσους να σταματήσουν τις επιθέσεις αυτού του είδους εναντίον των θεμελίων της δημοκρατίας μας», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ