Ιράκ: Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στη Βαγδάτη
Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες, σε δύο βομβιστικές επιθέσεις καμικάζι που πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα σε πολυσύχναστη αγορά της Βαγδάτης, μερικές ώρες πριν από τους εορτασμούς για το Νέο Έτος.
«Υπάρχουν 27 νεκροί και 53 τραυματίες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας συνταγματάρχης της αστυνομίας. Πρόκειται για τη χειρότερη επίθεση που έχει πραγματοποιηθεί από τον Οκτώβριο στην ιρακινή πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με την αστυνομική πηγή, δύο καμικάζι πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι το πρωί του Σαββάτου (τοπική ώρα) στην πολυσύχναστη αγορά του αλ-Σινάκ, στο κέντρο της Βαγδάτης.
Ωστόσο αξιωματούχος του ιρακινού υπουργείου Εσωτερικών είπε στο Reuters πως μόνο η μία από τις εκρήξεις οφειλόταν σε καμικάζι, ενώ η άλλη προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στην αγορά.
Κανείς δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση. Ωστόσο οι τζιχαντιστές της σουνιτικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις περισσότερες επιθέσεις καμικάζι και τις βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποιούνται στη Βαγδάτη και την υπόλοιπη χώρα.
SPONSORED
Κύκλωμα έκλεβε μετασχηματιστές και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό από αιολικά πάρκα σε Αττική και Εύβοια
15:12
Τη Δευτέρα στο Κοιμητήριο Παπάγου η κηδεία του Γιώργου Σουφλιά
14:58
Δένδιας: Αποτίουμε φόρο τιμής στους Συμμάχους που αποβιβάστηκαν στις ακτές της Νορμανδίας
14:49
Άγκυρα: Κρέμασε την τρίχρονη κόρη του από το παράθυρο – Στο ένα χέρι κρατούσε μαχαίρι
14:37