Βομβιστική επίθεση σε πολυσύχναστη πλατεία στη Βαγδάτη
Παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα εξερράγη σε πολυσύχναστη πλατεία στη συνοικία Σαντρ Σίτι της Βαγδάτης και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δέκα άνθρωποι και 35 να τραυματιστούν, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.
Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή, όμως το Ισλαμικό Κράτος συχνά βάζει στο στόχαστρό του περιοχές όπου συχνάζουν άμαχοι στη Δαμασκό, παρόλο που έχει εκδιωχθεί από τα περισσότερα από τα εδάφη που κατέλαβε στο βόρειο και δυτικό Ιράκ το 2014.
Τρεις βόμβες προκάλεσαν τον θάνατο 29 ανθρώπων στη Βαγδάτη το Σάββατο, ενώ μια επίθεση κοντά στην πόλη Νατζάφ στο βόρειο Ιράκ την Κυριακή προκάλεσε τον θάνατο επτά αστυνομικών.
ΕΛΛΑΔΑ
Κίνηση: Στο «κόκκινο» Κηφισός και κέντρο λόγω και της βροχής - Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
08:22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Ανδρουλάκης πέταξε το «γάντι» σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ: «Όποιος έχει άλλη στρατηγική να την παρουσιάσει στο συνέδριο» - Η εσωστρέφεια και οι αιχμές
08:19
ΚΟΣΜΟΣ
Ανακαλύφθηκε παγωμένος «δίδυμος» της Γης – Τι συμβαίνει στον πλανήτη HD 137010 b
08:15
ΕΛΛΑΔΑ
Ισχυροί άνεμοι κρατούν «δεμένα» τα πλοία στην Αττική - Ποια δρομολόγια δεν πραγματοποιούνται
08:06
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ