Πέθανε ο δημιουργός του «Μπάμπι το Ελαφάκι»
Ο Tyrus Wond., ο καλλιτέχνης τα σχέδια του οποίου ενέπνευσαν την ταινία του Walt Disney, "Μπάμπι το Ελαφάκι", έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 106 ετών.
Ο Wond ο οποίος ήταν ο δημιουργός του διάσημου καρτούν «Μπάμπι το Ελαφάκι», γεννήθηκε στην πόλη Canton της Κίνας το 1910 και μετανάστευσε στις Η.Π.Α όταν ήταν ακόμα παιδί.
Ο σπουδαίος αυτός καλλιτέχνης άφησε την τελευταία του πνοή στις 29 Δεκεμβρίου περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του, σύμφωνα με ανακοίνωση του μουσείου της Disney.
O Wond μπορεί να εργάστηκε μόλις τρία χρόνια για τα στούντιο της Disney ωστόσο κατάφερε μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα να γίνει ένας «μύθος». Στη συνέχεια προσλήφθηκε από την εταιρεία Warner Brothers όπου εργάστηκε στο δημιουργικό της τμήμα σχεδιάζοντας παράλληλα και ευχετήριες κάρτες για την Hallmark.
Η παραγωγή του «Μπάμπι το Ελαφάκι» έγινε από τον ίδιο τον Walt Disney το 1942. Το 2006, η εταιρία κυκλοφόρησε το sequel, « Μπάμπι το Ελαφάκι 2».
Μετά τη συνταξιοδότησή του άρχισε να δημιουργεί εκατοντάδες περίτεχνους χαρταετούς από μπαμπού, βραβεύτηκε πολλές φορές για το έργο του και η ζωή του έγινε αντικείμενο ενός ντοκιμαντέρ.
SPONSORED
Πανελλήνιες εξετάσεις 2026: Τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης για τους υποψηφίους
01:00
Κρήτη: Τρομοκρατικό χτύπημα σε ισραηλινό κρουαζιερόπλοιο φέρεται να ετοίμαζε ο 37χρονος Παλαιστίνιος
00:45
Επεκτείνεται σε κομμωτήρια, καθαριστές, νοσοκομεία η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας
00:30
Από τη διπλωματία του πολέμου, στο γήπεδο: Θρίλερ με τις βίζες μελών της Εθνικής Ιράν στο Moυντιάλ
23:57