ΚΟΣΜΟΣ

Νέα σημαντική πτώση της ανεργίας στην Γερμανία

Νέα σημαντική πτώση της ανεργίας στην Γερμανία
REUTERS/Axel Schmidt

Ιδιαίτερα θετικά είναι τα μηνύματα για την ανεργία στην Γερμανία.

Η ανεργία στη Γερμανία μειώθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Δεκέμβριο, με αποτέλεσμα να διατηρηθεί σε χαμηλό ρεκόρ το ποσοστό των ανέργων στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, έδειξαν σήμερα τα στοιχεία από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εργασίας.

«Η θετική εξέλιξη που σχετίζεται με την ανεργία συνεχίστηκε στο τέλος του χρόνου», δήλωσε ο Φρανκ-Γίργκεν Βάιζε, επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Εργασίας.

«Η ισχυρή αύξηση στην απασχόληση που καταγραφόταν εδώ και καιρό, επιβραδύνθηκε μετά τους θερινούς μήνες, αλλά η ζήτηση για νέους εργάτες παραμένει σε υψηλό επίπεδο», πρόσθεσε.

Το εποχικά προσαρμοσμένο σύνολο των ανέργων μειώθηκε κατά 17.000 στα 2,638 εκατομμύρια, ανακοίνωσε το Γραφείο Εργασίας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας παρέμεινε στο 6%, στο κατώτερο επίπεδο μετά τη γερμανική επανένωση το 1990.

Εδώ και πολλά χρόνια, το ετήσιο ποσοστό των ανέργων μειώνεται, καθώς έπεσε στο 6,1% το 2016, αφού ήταν προηγουμένως στο 6,4% το 2015, στο 6,7% το 2014 και στο 6,9% το 2013.

Συνολικά κατά το 2016, αριθμός ρεκόρ 43,4 εκατ. ανθρώπων είχε εργασία στη Γερμανία, καθώς η αγορά εργασίας ανθεί σε ένα περιβάλλον συνεχιζόμενης οικονομικής ανόδου, χαμηλών επιτοκίων και αύξησης των κρατικών δαπανών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ