ΚΟΣΜΟΣ

Mηνύουν την Apple για το θάνατο της 5χρονης κόρης τους

Mηνύουν την Apple για το θάνατο της 5χρονης κόρης τους
REUTERS/David Gray

Δικαίωση ζητούν οι γονείς ενός 5χρονου κοριτσιού από την Αμερική, το οποίο έχασε τη ζωή του σε τροχαίο εξαιτίας ενός αφηρημένου οδηγού, που χρησιμοποιούσε την εφαρμογή FaceTime στο iPhone του.

Οι γονείς μήνυσαν την κατασκευάστρια εταιρεία Apple την οποία κατηγορούν ότι θα έπρεπε να είχε προβλέψει η εν λόγω εφαρμογή βιντεο-συνομιλίας να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί την ώρα που ο χρήστης οδηγεί.

Η μήνυση αναφέρει ότι η ίδια η Apple είχε κατοχυρώσει το 2014 την πατέντα για ακριβώς ένα τέτοιο χαρακτηριστικό ασφαλείας, που θα μπορούσε να ενσωματωθεί στις συσκευές της, «κλειδώνοντας» το FaceTime σε ώρα οδήγησης.

Οι γονείς ζητούν αποζημίωση από την Apple, επειδή τελικά δεν εγκατέστησε την ασφαλέστερη εκδοχή του FaceTime στα «έξυπνα» κινητά της.

Ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου, που εκινείτο με μεγάλη ταχύτητα πίσω από το αυτοκίνητο της οικογένειας του άτυχου κοριτσιού και έπεσε πάνω στο προπορευόμενο όχημα, είχε παραδεχθεί στην αστυνομία ότι χρησιμοποιούσε το FaceTime τη στιγμή του τροχαίου.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το BBC, η εταιρεία δεν έχει σχολιάσει τη μήνυση. Το θανατηφόρο τροχαίο είχε συμβεί στο Τέξας, την παραμονή των Χριστουγέννων του 2014.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ